Medijs: Īrijā sācies ceturtais pandēmijas vilnis (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis Dublinā. Ilustratīvs attēls.
Vīrietis Dublinā. Ilustratīvs attēls. Foto: X03756/Scanpix

Īrijas Veselības departamenta galvenais ārsts Tonijs Holohans norādījis, ka Covid-19 Delta varianta dēļ Īrijā sācies jau ceturtais koronavīrusa vilnis, ziņo laikraksts "Irish Times".

Ceturtdien, 1. jūlijā, no Covid-19 kopējais mirušo skaits kopš pandēmijas sākuma pārsniedza 5000, kā rezultātā atbildīgās iestādēs pauda bažas par to, kas gaidāms šajā vasarā Delta varianta dēļ.

"Tam ir iemesli un ir jātic... Mūsu priekšā stāv milzīgs Covid-19 gadījumu vilnis, kuru izraisījis Delta variants," norādīja Holohans.

Viņam piekrita arī epidemioloģiskās modelēšanas konsultatīvās grupas vadītājs Filips Nolans, kurš norādīja, ka vienīgie nezināmie esot, cik liels šis vilnis varētu būt un kā tas varētu ietekmēt hospitalizāciju līmeni.

Izplatības līmenis ir īpaši palielinājies pēdējo 10 dienu laikā un tagad tas ir 2% dienā, īpašu satraukumu radot Dublinas reģionā.

Tāpat Dungarvanā atklāti 200 koronavīrusa gadījumi, kas saistīti ar kādu krogu.

"Tas vairs nav, kā agrāk. Vīruss izplatās ļoti ātri un agresīvi," norādīja ārsts Ronans Glaiens.

Savukārt Nacionālās virusoloģijas references laboratorijas direktors, virusologs un konsultants Kilians de Gaskuns paziņoja, ka, visticamāk, divu līdz trīs nedēļu laikā Delta variants būs pārstāvēts visos Covid-19 saslimšanas gadījumos Īrijā, ziņo medijs "Baltic-Ireland" atsaucoties uz "RTE".

Viņš informēja, ka jau šobrīd 70% jauno saslimšanas gadījumu valstī ir izraisījis šis koronavīrusa variants. Kopumā Īrijas kopš pandēmijas sākuma līdz ceturtdienai inficēšanās ar koronavīrusu ir apstiprināta 273 296 cilvēkiem.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu