"4. jūlijs ir diena, kad pasaules holokausta traģēdija skāra Latviju." Pieminot upurus, valsts amatperonas noliek ziedus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā, godinot holokaustā bojāgājušos, valsts amatpersonas Rīgā nolika ziedus pie memoriāla Gogoļa ielā.

"Cilvēku dzīvības tika nežēlīgi izdzēstas, tās atgriezt mēs nevaram, tomēr atmiņai par holokaustu ir jāpaliek un tā ir jānodod no paaudzes paaudzē, jo tas nekad nedrīkst atkārtoties. Nav attaisnojuma vienaldzībai un nav noilguma noziegumiem pret cilvēci," pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Pieminot ebreju tautas genocīda upurus, arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) nolika ziedus pie Lielās Horālās sinagogas memoriāla Rīgā.

"4. jūlijs ir diena, kad pasaules holokausta traģēdija skāra Latviju. Pieminot tos, kuri pirms 80 gadiem cieta no nacistiskā režīma zvērībām, mums ir jākopj vērtības, kas sabiedrību vieno. Eiropā, ik dienu pieaugot kultūras dažādībai, diemžēl pieaug arī antisemītisms, tādēļ mēs nedrīkstam aizmirst par draudiem, ko tas rada individuālajai brīvībai," uzsver aizsardzības ministrs.

Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena ir veltīta 70 000 Latvijas ebreju piemiņai, kuri tika iznīcināti laikā no 1941. līdz 1945. gadam nacistu okupētajā Latvijā. Pirms 80 gadiem - 1941. gada 4. jūlijā - pēc nacistu okupācijas varas pavēles tika nodedzināta Rīgas Lielā horālā sinagoga Gogoļa ielā un vēl četri citi galvaspilsētas ebreju dievnami.

Uz individuālu ziedu nolikšanu pie Lielās Horālās sinagogas memoriāla aicina Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu