Krievu valodā raidošajai stacijai "Top radio" būs jauns īpašnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sutipond Somnam/Shutterstock

Mediju grupa "TV3 Group" iegādāsies krievu valodā raidošo radio staciju "Top radio", norāda uzņēmuma pārstāve Alise Mališko.

Darījumu, kura summa nav atklāta, uzņēmums veicis, lai "paplašinātu krievvalodīgo auditoriju grupas portfelī, kā arī nostiprinātu kopējās pozīcijas tirgū".

"TV3 Group" ietvaros jau strādā radio stacija "Star FM", kurai tagad tiek pievienota krievu valodā translējošā radio stacija "Top radio". Atsaucoties uz "Kantar TNS" datiem, uzņēmums norāda, ka "Top radio" un "Star FM" kopējā nedēļā sasniedzamā auditorija vecuma grupā no 16 līdz 74 gadiem aptveršot 465 000 klausītāju jeb 30,2%, tādējādi "TV3 Group" radio klausītāju auditorija nedēļā palielināsies par 163 000, dubultojot klausīšanās laika daļu no 4,9% uz 9,7%.

Kā liecina "Kantar TNS" šī gada ziemas un pavasara dati, klausītākā radiostacija Latvijā bija "Latvijas Radio 2" ar 20% klausīšanās laika daļu, "Star FM" dalīja 6. un 7. vietu ar "Latvijas Radio 4" ar 4,9%, bet "Top radio" ieņēma 8. vietu ar 4,8% daļu, un bija otra klausītākā radiostacija krievu valodā.

"TV3 Group" reklāmdevējiem nodrošina stabilu auditoriju to mērķa grupās, tāpēc esam gandarīti, ka līdz ar radio portfeļa paplašināšanu, reklāmdevējiem varēsim piedāvāt sasniegt ne vien latviski runājošo radio klausītājus, bet arī krievvalodīgo klausītāju auditoriju Latvijas teritorijā.

Vietēji ražotais audio saturs ir nākotne, tādēļ esam droši, ka radio staciju "Star FM" un "Top radio" tandēms kļūs par spēcīgu instrumentu reklāmdevējiem, piedāvājot daudzveidīgus radošos un lokāli veidotos reklāmas kampaņu risinājumus produktiem, kuru mērķis ir sasniegt auditoriju ar radio starpniecību," sacījis "TV3 Group" vadītājs Latvijā Mindaugs Rakausks.

""Top radio" būtiski papildinās "TV3 Group" mediju portfeli. Grupas ietvaros "Top radio" saglabās savu līdzšinējo darbības formātu, attīstot tā saturu, izmantojot multiplatformu sniegtās iespējas un veidojot sadarbību ar citiem grupas produktiem. Savukārt mūsu sadarbības partneriem tā būs iespēja uzrunāt vēl plašāku auditoriju," piebildusi "TV3 Group" radio direktore Brita Barone.

Rakausks sacīja, ka mediju grupa ir parakstījusi vienošanos par SIA "Radio Enterprise" iegādi, bet darījuma summa netikšot atklāta tās konfidencialitātes dēļ. Tāpat Rakausks atklāja, ka gan radio "Star FM", gan "Top radio" tiek plānota stratēģiska un ilgtermiņa attīstība, taču šobrīd plašākas detaļas mediju grupa nevarot komentēt.

Kā liecina informācija "Top radio" mājaslapā, ar radio darbību ir saistīti divi uzņēmumi - SIA "Top FM" un šim uzņēmumam pilnībā piederošā SIA "Radio Enterprise". "Top FM" īpašnieki ir Igors Fleišmans (90,01%) un Ruslans Kulabuhovs (9,99%), un šis uzņēmums pērn strādājis ar 268 000 eiro apgrozījumu un aptuveni 30 000 eiro peļņu. Savukārt "Radio Enterprise" apgrozījums pērn bijis 101 000 eiro, bet peļņa - nepilni 2000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu