Piesārņojums Dreiliņupītē, iespējams, ir saistīts ar kanalizācijas sistēmā novadītiem ūdeņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Visticamāk, piesārņojums Dreiliņupītē saistīts ar lietus ūdens kanalizācijas sistēmā novadītiem ūdeņiem, norāda Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Daina Vārpiņa.

Pēc pašreizējās lietā esošās informācijas, 15. jūlijā konstatētais Dreiliņupītes piesārņojums saistāms ar kanalizācijas sistēmā novadītiem ūdeņiem, taču vēl tiek gaidīti ūdens analīžu rezultāti.

Pēc Vārpiņas teiktā, lietus ūdens kanalizācijas tīklu turētājs - Rīgas domes Satiksmes departaments - pieļauj iespēju, ka veikta prettiesiska notekūdeņu neatļauta novadīšana tīklos, iespējams, no asenizācijas automašīnas, un piesārņojums nav saistīts ar pastāvīgu pieslēgumu izveidi.

VVD secinājis, ka 15. jūlijā konstatētajam piesārņojumam Dreiliņupītē nav saistības ar zivju nobeigšanos dīķī pie tirdzniecības centra "Sāga".

Jau vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 15. jūlija rītā uzstādīja norobežojošās un absorbējošas bonas nezināmas izcelsmes vielas ierobežošanai Dreiliņupītē, jo uz ūdens virsmas bija pamanīts aptuveni 300 metrus garš nezināmas izcelsmes vielas pleķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu