Raidījums: Pacientam aizdomas, ka medicīnas personāls bijis alkohola reibumā, tomēr neizdodas to pierādīt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilsutratīvs attēls.
Ilsutratīvs attēls. Foto: Martha Dominguez de Gouveia/Unspalsh

Modris ar draugu sestdienas, 10. jūlija, vakarā griezies stacionārā "Biķernieki" pēc ārstu palīdzības. Vīrietis draugu palika gaidīt mašīnā. Pēc kāda laika Rovens zvanījis un paudis aizdomas, ka personāls ir alkohola reibumā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Modris sākotnēji apšaubījis drauga aizdomas, bet tomēr piekritis izsaukt policiju un ziņot. Pašvaldības policija kopā ar Rovenu devās uz uzņemšanas nodaļu, lai konstatētu, vai tiešām personāls ir lietojis alkoholu, tomēr viņiem neizdevies atrast konkrēto personu.

Tikmēr Modris sēžot mašīnā novērojis aizdomīgu aktivitāti. Pa ieejai blakus esošo logu āra kāpušas personas. Viņš video iemūžinājis kā divas medicīnas darbinieces izkāpj pa logu un devušās uz krūmiem slēpties.

Pec brīža pašvaldības policija "atradusi bēgošo personālu".

Medicīnas darbinieces savu uzvedību skaidrojušas, ka kāds viņas ieslēdzis kabinetā un tā viņas mēģinājušas izkļūt.

Modris darbiniecēm lūdzis veikt alkohola testu, jo pašvaldības policija to nevar darīt. "Man tas likās apsurds." 

Nav izdevies fiksēts, ka personāls bijis alkohola reibumā. Neizpratni tomēr raisa, kāpēc nācies lēkt ārā pa logu un slēpties krūmos, ja kabineta drurvis tikušas aizslēgtas.

"Ierodoties notikuma vietā, policisti piefiksēja visu šo personu datus.

Ņemot vērā, ka patiešām radās aizdomas, ka vismaz daļa personāla darbinieku ir alkohola reibumā, par radušos situāciju ziņojām galvenajam ārstam.

Šajā gadījumā, ņemot vērā, ka nav konstatēts administratīvais pārkāpums, proti, sīkais huligānisms, tad policistiem ir jāinformē darba devējs," norāda Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Slimnīca komentārus nesniedz.

"Mums ir izveidota izmeklēšanas komisija, viens no pirmajiem uzdevumiem ir identificēt šīs personas.

Līdz ar personu identificēšanu uzsāksim sarunas un varēsim prasīt skaidrojumu par radušos situāciju. Mums kā darba devējam nav tādu resursu, lai uzreiz noteiktu, kuras šīs personas ir.

Ir tikai iesniegums un video materiāls, bet mums ir jānoskaidro, kurš šajā laikā ir dežurējis. Dežurējošo darbinieku skaits ir lielāks nekā video aplūkojamo personu skaits," pauž Austrumu slimnīcas juridiskās daļas vadītājs Eduards Broks.

Tomēr Modris ir pārsteigts, kāpēc slimnīca nereaģēja momentāni. Viņaprāt, šādi indivīdi grauj medicīnas darbinieku reputāciju.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu