Raidījums: "Pēc vakcīnas 51 nāve un vēl trīs tuvu tai!" Alūksnē pret vakcināciju izplata dezinformācijas skrejlapas, VP ierosinājusi lietu (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ReTV Ziņas

Ar dažādiem skaļiem vēstījumiem un salīdzinājumiem ar ārstiem-slepkavām pirms dažām dienām Alūksnē vairākās daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās izplatītas skrejlapas. Policija ierosinājusi resorisko pārbaudi, vēsta raidījums "ReTV Ziņas".

"Viņi gribēja vakcinēt visus cilvēkus. Nirnberga. Ārstu-slepkavu lieta. Ārstu tiesāšana noslēdzās 1947. gada 20. augustā ar lēmumu - pakārt par eksperimentu veikšanu ar cilvēkiem," – šis ir viens no vēstījumiem, kas vēl ar citiem gan latviešu, gan krievu valodās izplatīti vairākās Alūksnes daudzdzīvokļu mājās. Skrejlapas izvietotas kāpņu telpās gan uz paziņojumu stendiem, palodzēm un arī pastkastītēs.

Sūdzības par šo saņēma vietējais portāls "Alūksniešiem.lv". Tās redaktore Loreta Jargane "ReTV Ziņām" sacīja: "To noteikti nevarēja izdarīt viens cilvēks, jo tas apjoms ir liels un arī, lai sagatavotu šos materiālus .. un no abām pusēm apdrukāti šie materiāli."

Skrejlapas izplatītas aizvadītās nedēļas nogalē svētdienā. Vietējais laikraksts "Alūksnes un Malienas ziņas" uzreiz arī reaģēja un aicināja iedzīvotājus ziņot, ja vēl kāds tādas ir saņēmis un ir aizdomas, vai zināmas personas, kuras tās izplata, taču pagaidām plašākas informācijas nav.

Portāla "Alūksniešiem.lv" redaktore norādīja: "Un tādiem apcerējumiem par to, ka viss šis ir eksperiments vai, teiksim, Latvijas kontūra, ka fiksēti 95 gadījumi, pēc vakcīnas 51 ir nāve, trīs tuvu nāvei, vai, teiksim, tādas kā izdrukātas telefonsarakstes vai internetā sarakstes. Piemēram, man šodien atsūtīja balss ziņu, ka Rēzeknes slimnīcā pārpildīta reanimācijas nodaļa ar cilvēkiem pēc potes saņemšanas, saudzējiet sevi un ģimeni."

Lai gan skrejlapas esot izplatītas pa vairākām daudzdzīvokļu mājām, Valsts policija saņēmusi informāciju tikai par vienu māju. Par konkrēto gadījumu ir sākta resoriskā pārbaude, kuras laikā tad tiks skaidrots, cik mājās šāda veida informācija izplatīta un pārējie apstākļi.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Zane Vaskāne informēja plašāk: "Vidzemē šis ir pirmais gadījums, tāpēc nevaram arī apgalvot, ka tas būtu izplatīti. Cik man zināms, tad Latvijā reģistrēti divi šādi gadījumi. Viens Rīgā, tad attiecīgi tagad arī viens Vidzemē."

Valsts policijā piebilst - dezinformācijas izplatīšana nav pieļaujama, sekas var būt vai nu administratīvā, vai kriminālatbildība.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu