"Mēs mazā valstiņā visi esam vienoti." Čavars atskatās uz panākumu un aicina tautu izbaudīt finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Agnis Čavars
Agnis Čavars Foto: Reuters/ScanPix

Pēc uzvaras pusfinālā pār Beļģijas komandu ar komentāriem par aizvadīto maču dalījās Latvijas 3x3 basketbolisti.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā trešdien Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā sagrāva Beļģiju un iekļuva finālā.

Latvija sagrāva Beļģiju ar 21:8.

Par rezultatīvāko Latvijas izlasē ar deviņiem punktiem kļuva Lasmanis, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Miezis guva septiņus punktus, kā arī pa divām reizēm rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja atlēkušo bumbu, Krūmiņš - četrus, bet Čavars palīdzēja ar vienu gūtu punktu, divām rezultatīvām piespēlēm un trim atlēkušajām bumbām.

"Redzot, kādas mums bija grupu turnīra spēles - šurpu turpu - paldies Dievam, ka, kopš pēdējā grupas mača pret Nīderlandi sākām rādīt stabilu sniegumu. Cerams, ka tas stabilais sniegums nepazudīs, un arī finālu varēsim beigt uz tikpat pozitīvas nots," pēc vēsturiska panākuma teica Krūmiņš.

"Viss ir baigi "forši", bet jāizdara vēl viens solis," uzsvēra blakus stāvošais Lasmanis.

"Vakar neko nemainījām, Oskars [Urbanovičs] atkal uztaisīja sapulcīti, un šodien viss turpinās," piebilst Krūmiņš.

Plkst.16.25 pēc Latvijas laika uzvarētāji finālā tiksies ar KOK komandu, kas pusfinālā ar 21:10 negaidīti sagrāva par turnīra favorīti uzskatīto Serbiju.

"Cīņa vēl ir priekšā, bet galvenais ir "medālis"," gandarījumu neslēpj Čavars. "Uzskatu, ka mēs mazā valstiņā visi esam vienoti, tāpēc manā skatījumā tas ir liels panākums."

"Skaidrs, ka arī finālā dabūsim "ēst zemi". Šajā sporta veidā, ja nevari nomainīties trīs minūtes, "plaušu var izklepot". Izdarījām teju visu, ko treneris bija uzzīmējis uz tāfeles. Jādodas atpūsties. Esmu pārliecināts, ka treneris arī pret Krieviju uzzīmēs kaut ko labu," sarunā ar žurnālistiem saka Čavars. "Redzēsim, kā būs, nevēlos neko solīt. Galvenais, lai pietiek spēka un veiksme stāv mūsu pusē."

Pārtraukumos gan Miezis, gan Lasmanis vairākkārt nogūlās uz laukuma, lai atpūstos, kamēr Krūmiņš virs galvas vēdināja dvieli. Basketbola saimē par Betmenu un Robinu dēvētais duo bija vienīgie spēlētāji Latvijas izlasē, kuru spēles laiks bija virs septiņām minūtēm.

"Karstums ir nenormāls, tāpēc katra dvieļa plivināšana kaut ko dod. Katra mazākā nianse dod atelpas mirkli. Mums ir ledus maisi un daudz kas cits. Pārtraukumos mēģinām atgūties," redzēto laukumā skaidro Čavars. "Nevienam nav viegli. Brīnos, kur Kārlis ar Nauri rod to enerģiju."

No KOK komandas Čavars un arī pārējie izlases spēlētāji sagaida "trakus" metienus. Arī grupu turnīra spēlē KOK komandai uzvaru izdevās gūt ar vairākiem sarežģītiem metieniem (19:15).

"Turnīrā jau piektā diena. Dari, ko gribi, kājas tāpat neklausīs. Domāju, ka fināla spēles likteni izšķirs gribasspēks vai viens- divi metieni," par gaidāmo spēli stāsta Čavars.

"Mēs laikam esam tā retā komanda, kas labāk sāk spēlēt, kad ir satraukums un ūdens jau smeļas mutē. Šādos brīžos ieslēdzam nezināmo robu un sākam spēlēt, kas jau pierādījies arī citos mačos. Jau pēc spēles pret Beļģiju teicu, ka reizēm nepieciešams zaudēt, lai saņemtos un saņemtu grūdienu pa muguru."

Čavars uzsver, ka fināls ir vienkārši jāizbauda.

Latvieši precīzāk meta no jebkuras distances - gan vienpunktniekus (10/14 pret beļģu 6/13), gan divpunktniekus (3/6 pret 1/9), bet pie soda metieniem tika tikai Latvijas basketbolisti, realizējot visas piecas iespējas.

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (7:4), bet beļģi divreiz bloķēja pretinieku metienus. Beļģijai bija par divām kļūdām vairāk (7:5), kamēr latvieši bija nedaudz labāki cīņā zem groziem (12:9).

Beļģiem rezultatīvākais ar pieciem gūtiem punktiem bija Fervorts.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā otrdien Latvija pieveica Japānu ar 21:18.

Grupu turnīrā latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 - Japānu, ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai, bet uzvarēja Nīderlandi ar 22:18.

Tikmēr beļģi pēc uzvaras pirmajā cīņā pret Latviju ar 16:18 zaudēja Japānai, ar 21:16 pieveica OKR komandu, ar 14:21 piekāpās Serbijai un ar 20:21 - Ķīnai, bet pagarinājumā ar 18:17 pārspēja Nīderlandi un ar 16:14 - Poliju.

Kamēr Latvija otrdien aizvadīja ceturtdaļfinālu, Beļģijas basketbolisti kā otro vietu grupā ieņēmušie atpūtās.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR komanda, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu