Baltkrievu vieglatlēte Cimanouska jau ieradusies Polijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No Baltkrievijas bēguļojošā sprintere Kristina Cimanouska jau ieradusies Polijā, kur viņai nodrošināta uzturēšanās, apstiprināja Polijas diplomāts.

Cimanouska trešdien aizlidoja no Japānas uz Vīni, bet pēc tam devās uz Poliju, kas viņai piešķīrusi vīzu humānu apsvērumu dēļ.

Polijas ārlietu ministra vietnieks Marcins Pšidačs paziņoja, ka 24 gadus vecā sportiste ieradusies Varšavā pēc lidojuma no Tokijas caur Vīni, acīmredzot izvēloties šādu maršrutu, lai apmulsinātu tos, kas varētu apdraudēt viņas drošību.

Diplomāts savā paziņojumā sacīja, ka "grib pateikties visam iesaistītajam Polijas konsulārajam un diplomātiskajam personālam, kas nevainojami izplānoja un nodrošināja viņai drošu braucienu".

Lidmašīna, ar kuru Cimanouska no Vīnes ieradās Varšavā, tika novirzīta uz atsevišķu lidostas ēku, kuru izmanto valdības amatpersonas. Visā lidostā bija redzami policijas mikroautobusi.

Pasažieri, kas ieradās ar to pašu reisu, pastāstīja reportieriem, ka kāda jauniete palika lidmašīnā, kamēr viņi izkāpa no tās un ar autobusiem tika aizvesti uz galveno termināli.

Cimanouska vēlāk tika redzēta kopā ar baltkrievu disidentu Polijā Pāvelu Latuško kādā fotogrāfijā, kas tika uzņemts lidostas ēkā drīz pēc viņas ierašanās.

"Mēs priecājamies, ka Kristīnai Cimanouskai izdevās droši nokļūt Varšavā!" Latuško rakstīja tviterī. Viņš piebilda, ka cer uz to, ka viņa varēs atgriezties "Jaunā Baltkrievijā" un tur turpināt savu sportistes karjeru.

Jau ziņots, ka Cimanousku, kurai pirmdien būtu bijis jāstartē 200 metru distancē, treneri svētdien nolēma steidzami nogādāt atpakaļ uz Minsku.

Sportiste iepriekš videoierakstā sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja, ka izlases vadība bez viņas ziņas pēkšņi izlēmusi, ka viņai būs jāstartē arī 4x400 metru stafetes skrējienā, kurā nepietiekama dopinga testu skaita dēļ nevarēs piedalīties divas citas baltkrievu skrējējas. Cimanouska kritizēja šo lēmumu, vaicādama, kādēļ par sporta funkcionāru pieļautajām kļūdām jāatbild citiem, un ar to izpelnīdamās kaunināšanu Baltkrievijas oficiālajos medijos par "komandas gara trūkumu".

Svētdien viņai tika likts sakravāt mantas, lai ar lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisu no Tokijas Hanedas lidostas atgrieztos Minskā. Baltkrievijas Olimpiskā komiteja vēlāk skaidroja, ka tas darīts saistībā ar ārstu atzinumu par sportistes "emocionālo un psihisko stāvokli", bet pati sprintere paziņoja, ka ārsti ar viņu nav runājuši.

Lidostā sportiste atteicās sēsties lidmašīnā un vērsās pēc palīdzības pie policijas. Nakti uz pirmdienu viņa pavadīja lidostas viesnīcā, bet pirmdienas vakarā ieradās Polijas vēstniecībā. Pēc divām vēstniecībā pavadītām naktīm Cimanouska trešdien no Tokijas Naritas lidostas izlidoja uz Vīni.

Cimanouska trešdienas pēcpusdienā ieradās Vīnes lidostā, kur viņu apsargāja Austrijas policisti, un viņa uzturējās lidostas tranzīta zonā.

Cimanouska no Japānas vispirms devās uz Austriju, nevis tieši uz Poliju, pēc Polijas iestāžu ieteikuma drošības apsvērumu dēļ, sacīja Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonda pārstāvis Vadims Krivošejevs.

Cimanouskas vīrs Arsenijs Zdanevičs drīz pēc dramatisko notikumu sākuma aizlidoja no Baltkrievijas uz Ukrainu. Ir gaidāms, ka viņi satiksies Polijā, kas arī viņam piešķīrusi vīzu humānu apsvērumu dēļ.

Public

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu