Turpmāk par nelikumīgu Latvijas robežas šķērsošanu sodīs ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Ilustratīvs foto.
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, kuri paredz par diviem gadiem palielināt iespējamo sodu par nelikumīgu Latvijas robežas šķērsošanu.

Grozījumi paredz, ka par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai pastiprināta atbildība, un šāds noziegums atzīstams par smagu, paredzot līdz četru gadu cietumsodu. Iepriekš maksimālais sods par šāda veida likumpārkāpumu bijis par diviem gadiem mazāks.

Iekšlietu ministrijā uzsver, ka sodu ir nepieciešams palielināt, jo uz valsts robežas likumpārkāpēju skaits pēdējo nedēļu laikā ir strauji palielinājies. Grozījumi nosaka, ka minētais noziegums atbilstoši sabiedrības interešu apdraudējuma raksturam un kaitīgumam, atzīstams par smagu.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, otrdien nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu