VIDEO "Bija milzīgas liesmas, un nezinājām, ko darīt." Jūrmalā sprāgst elektroskūteris un izceļas plašs ugunsgrēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pamoni Photograph/Pexels

Naktī uz 22. augustu Jūrmalā noticis sprādziens, kas kādā šķūnī izraisījis 70 kvadrātmetrus plašu ugunsgrēku. No dzīvojamā sektora paspēja evakuēties kāda ģimene, hospitalizēt nevienu nebija nepieciešams. Vecāku galvenais uzdevums bijis saglabāt mieru un mazināt bērna satraukumu, stāsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Karina kopā ar vīru, māti un dēlu dzīvo privātmājā Kauguros. Pagalmā ir vairāki šķūnīši, kuros ģimene tur noderīgas saimniecības mantas, tostarp kurināmo materiālu ziemai. Naktī visi iekrājumi pēkšņi uzliesmoja, turklāt uzreiz bija skaidrs degšanas cēlonis.

"Vīrs garāžā bija atstājis lādēties elektrisko skrejriteni. Viena no baterijām aizdegās un uzsprāga. Pēc tam viss uzliesmoja. Bija milzīgas liesmas, un nezinājām, ko darīt," stāsta mājas saimniece Karina.

Kaimiņš, kurš dzīvo pāri ielai, reaģēja ātri. Viņš izsauca operatīvos dienestus, kamēr Karina ar ģimeni evakuējās no mājas.

"Plkst. 2.18 es zvanīju ugunsdzēsējiem. Šķūnītis sāka degt, pamodos no sprakšķēšanas, mazais šķūnis tad jau stipri dega," stāsta kaimiņš.

Vecāku prioritāte bija mazo bērnu un viņa vecmammu nogādāt pēc iespējas tālāk no lielā karstuma.

"Man ir dēls, viņam ir četri gadi, viņš bija šoka stāvoklī. Lielā šokā. Viņš nakts vidū nesaprata, pamodās un vaicāja, kas tur notiek," stāsta puisēna mamma.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki stāsta, ka dzēšanas darbi noritējuši samērā ātri, par spīti šķūņa saturam, kas ir īpaši labvēlīgs, lai uguns ātri pieņemtos spēkā.

"Ēkā bija daudz malkas, kas bija ar rokām jāpārkrāmē, kā arī siltinājums ēkai bija veidots no skaidām," stāsta ugunsdzēsēji.

Karina, apstaigājot krāsmatas, pārdzīvo par cietušo mantu. Sieviete šodien gaidīja apdrošināšanas kompāniju, kas fiksēs zaudējumu apmēru.

"Uguns pārmetās uz otru šķūnīti un gandrīz tika līdz trešajam šķūnim. Te sadega durvis, fasāde, un logs arī gandrīz izsprāga. Otrs logs tāpat. No bērnu velosipēda pāri palika tikai stūre. Viss sadega," norāda mājas saimniece. 

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu