VIDEO Gadu desmitiem Ziepniekkalnā darbojas nelikumīga autostāvvieta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: John Matychuk/Unsplash

Ziepniekkalna iedzīvotāji ilgstoši bijuši liecinieki nelikumīgai darbībai - autostāvvieta darbojas vietā, kur tas nav atļauts, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Privāto autostāvvietu Mālu ielā 11, Ziepniekkalnā, vietējie izmanto aptuveni 20 gadus. Vieglo auto vadītāji par šo pakalpojumu maksājuši 30 eiro mēnesī.

Ziepniekkalna iedzīvotāji sašutuši, ka nu būšot vēl par vienu autonovietni mazāk.  Iedzīvotāji vēlas saprast, kāpēc un kas tagad atradīšoties šajā vietā. 

Raidījums sazinās ar vairākiem Rīgas domes departamentiem, taču visi atzīst, ka teritoriālajā plānā zemesgabals autonovietnes vajadzībām neesot paredzēts, bet atzīmēts, ka ir apstādījumu jeb zaļā zona.

Lielāku skaidrību ievieš Rīgas domes Īpašuma departaments. Informē, ka zemesgabals Mālu ielā 11 nemaz nav reģistrēts Zemes grāmatā (tie ir gandrīz 17 tūkstoši kvadrātmetru) un nav noskaidrota zemesgabalā esošās caurlaides ēkas piederība. Turklāt zemes gabalu konkrētajā adresē, kas pilsētas plānā iezīmēts kā apstādījumu zona, izmantot autonovietnes vajadzībām nedrīkstēja.

Lai gan autonovietne Mālu ielā 11 nedrīkstējusi tur atrasties, bet tomēr netraucēti darbojusies pāris gadu desmitus. Tagad kļūda tikšot labota, teritorijā būšot ierīkots parks.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu