Saskaņā ar Putina rīkojumu Krievija evakuē no Afganistānas savus pilsoņus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Sergei Savostyanov/REUTERS

No Kabulas trešdien, izpildot Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu, ar četrām Krievijas armijas lidmašīnām evakuēti Krievijas un citu valstu pilsoņi.

Evakuācijas lidojumi iezīmē maiņu Krievijas nostājā.

Krievijas vēstnieks Kabulā iepriekš cildinājis talibu veikumu un norādījis, ka grupējums, kas Krievijā joprojām oficiāli atzīts par teroristu organizāciju, Kabulu pirmajās 24 stundās pēc varas pārņemšanas padarījis drošāku, nekā tas bijis pie iepriekšējās varas.

Tomēr Kremlis trešdien atzina, ka situācija ir ļoti spraiga un, atgādinot gan par grupējuma "Islāma valsts", gan talibu klātbūtni, brīdināja, ka teroristu draudi ir "ļoti augsti".

Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka no Afganistānas evakuējusi vairāk nekā 500 cilvēku - gan Krievijas, gan Baltkrievijas, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Uzbekistānas pilsoņus.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī Kabula.

Talibu kontrolē vienīgi nav nonākusi Pandžšīras province, kur talibu oponenti izveidojuši pretošanās centru pret radikālo islāmistu režīmu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu