VIDEO Būveksperti konstatējuši problēmas 467. sērijas ēku vizuālajā stāvoklī, taču konstruktīvie elementi – apmierinošā stāvoklī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Būveksperti noslēguši padomju laika 467. sērijas daudzdzīvokļu namu pārbaudi. Tās rezultātā konstatētas problēmas šo namu vizuālajā stāvoklī, bet ēku konstruktīvie elementi novērtēti kā apmierinoši, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

"Iepriekš ir izvērtēta tikai viena sērija, tas ir vecais "lietuviešu projekts", tur arī lielas problēmas nav konstatētas, tur bija fakts, ka vienai ēkai var noslīdēt betona jumts, ko var novērst, veicot pastiprināšanas darbus. Bet nav gadījumu, kas var veicināt ēkas sabrukšanu," skaidro Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta direktors Mārtiņš Auders

Pēdējā no pētītajām – 467. sērija – ir raksturīga Krasta masīvam, kā arī daļā Purvciema un Pļavnieku, kur tās ieskautas starp citiem projektiem.

467. sērija bija un ir diezgan pieprasīta nekustamo īpašumu tirgū. Pirmkārt, jau tāpēc, ka uz kopējā fona šīs sērijas namu nav daudz. Otrkārt, tām ir laba siltumizolācija un plānojums. Pēdējais fakts gan attiecas uz divistabu dzīvokļiem.

Padomju laikos būvētie dzīvokļi ir lielākais sektors nekustamā īpašuma tirgū. Kā novērojusi "ArkoReal Estate" pārstāve Ieva Jansone, tos parasti izvēlas kā pirmo dzīvokli. Pircējiem biežāk interesēšot kāpņutelpas vai paša dzīvokļa vizuālais stāvoklis. Nesošās konstrukcijas, jumts un cauruļvadi – retāk. Taču tieši to ņems vērā kredīta izsniedzējs.

Ekonomikas ministrijas uzdevumā būveksperti pārbaudīja atsevišķas katras sērijas namus. Taču dati var kalpot par rokasgrāmatu šādu pašu sēriju apsaimniekotājiem.

Turpmākajos gados plānots apsekot arī citus padomju laikos būvētos sērijveida namus.

Video: Raidījuma "TV3" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu