VIDEO Preiļos nelaimes gadījumā ugunsgrēkā bojā gājusi pensionāre

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji glābēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Preiļos neliela ugunsgrēka dēļ bojā gājusi pensionāre, kura, visticamāk, mājās dedzinājusi svecīti, kas naktī nokritusi un sākusi gruzdēt, vēsta raidījums "Degpunktā".

Plkst. 4.32 vienā no Nikodema Rancāna ielas daudzstāvu nama trešā stāva dzīvokļiem atskanēja dūmu detektora pīkstēšana. Tas pamodinājis visu ģimeni, tostarp arī Mārtiņu.

"Piecēlāmies, es vēl teicu, ka vajadzētu bateriju nomainīt, tad mēs sapratām, ka ļoti daudz dūmu istabā, meklējām kaimiņus, kur kaut kas varētu būt, bet neviens pirmajā stāvā neatbildēja, bija kaut kāds klusums," sacīja Mārtiņš.

Vīrietis piezvanījis glābšanas dienestam, kuri notikuma vietā ieradās dažu minūšu laikā.

"Tika pārbaudīti kāpņu telpas esošie dzīvokļi. Atverot pirmā stāvā dzīvokļa telpas, tika konstatēts spēcīgs sadūmojums ar dūmiem," stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preiļu daļas komandieris Kaspars Vaivods.

Viņš piebilda, ka glābēju darba rezultātā atrasts cilvēks, kas nogādāts mediķiem, taču mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

VUGD informēja, ka ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.04.

"Neviena dūma nebija koridorā, kad visus stūrus izmeklējām. Ugunsdzēsēji iespēra pa durvīm, izsita durvis, un dūmi pajuka," stāstīja sieviete, kura dzīvoja kaimiņos bojāgājušajai pensionārei.

Glābēji atklāja, ka arī dzīvoklī, kurā plosījies ugunsgrēks, bijis dūmu detektors, taču šoreiz tas nav nostrādājis. Nostrādāja dūmu detektors trešajā stāvā, kas, iespējams, izglāba cilvēkus citos dzīvokļos.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu