Ledus vīrs dodas atpūtā - leģendārais Kimi Raikonens paziņo par F-1 karjeras noslēgšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kimi Raikonens
Kimi Raikonens Foto: SIPA/Scanpix

Trešdien, 1. septembrī, savā "Instagram" kontā par Pirmās formulas (F-1) pilota karjeras noslēgšanu līdz ar šīs sezonas beigām paziņoja slavenais somu braucējs Kimi Matiass Raikonens.

Par ledus vīru dēvētais somu pilots šajā sezonā pārstāv F-1 komandu "Alfa Romeo", kur viņa partneris ir itāļu pilots Antonio Džiovinaci.

41 gadu vecais somu pilots lēmumu F-1 karjeru neturpināt pēc šīs sezonas beigām izziņoja savā "Instagram" kontā.

Ierasti ieturētais soms neizplūda garās runās arī ar savu paziņojumu par karjeras noslēgšanu:

"Tas arī viss. Šī būs mana pēdējā sezona Pirmajā formulā. Šo lēmumu pieņēmu aizvadītajā ziemā. Tas nebija viegls lēmums, bet pēc šīs sezonas ir pienācis laiks jaunām lietām. Neskatoties uz to, ka sezona turpinās, es vēlētos pateikties savai ģimenei, visām manām komandām, visiem cilvēkiem, kuri bijuši iesaistīti manā karjerā un it sevšķi jums, lieliskie fani. Mans laiks Pirmajā formulā ir beidzies, bet es gribu izmēģināt un izbaudīt daudzas citas lietas. Tiksimies pēc visa šī. Ar cieņu, Kimi."

Raikonens savas karjeras laikā vienu reizi kļuva par F-1 pasaules čempionu (2007. gadā), kā arī izcīnījis uzvaru 21 sacīkstē.

Slavenajam somu pilotam pieder arī rekords ar visvairāk startiem Pirmajā formulā (344), ko gan nākamsezon, visticamāk, labos viņa laika biedrs un ilggadējais sāncensis Fernando Alonso. Spāņu pilots uz Pirmajā formulā uz starta līdz šim ir izgājis 326 reizes.

Raikonens šogad kopvērtējumā diviem punktiem ieņem 17. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu