Krievijas svarcēlājs saņēmis vienu no visu laiku bargākajām diskvalifikācijām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hadžimurats Akajevs
Hadžimurats Akajevs Foto: AP/Scanpix

Krievijas bēdīgi slavenais svarcēlājs Hadžimurats Akajevs par neatļauto vielu lietošanu saņēmis ļoti bargu diskvalifikāciju.

Starptautiskā Smagatlētikas federācija (IWF) mājas lapā paziņots, ka 36 gadus vecais svarcēlājs ticis diskvalificēts līdz 2035. gadam. Svarcēlāja diskvalifikācija beigsies 2035. gada 22. janvārī, divus mēnešus pirms Akajeva 50. dzimšanas dienas.

Akajeva likstas ar dopingu sākās jau 2005. gadā, kad viņš pēc 2004. gada olimpiskajās spēlēs izcīnītās bronzas tika diskvalificēts uz diviem gadiem.

Svarcēlājs piespriesto diskvalifikāciju izcieta tieši laikā, lai startētu 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs. Tomēr arī šajā Olimpiādē izcīnītā bronza viņam tika atņemta neatļauto vielu dēļ.

Sākotnēji varēja šķist, ka 2012. gadā Akajevs Londonā startēja bez neatļauto vielu klātbūtnes organismā. Tomēr 2017. gadā krievu svarcēlāja nodotās analīzes tika pārbaudītas atkārtoti un arī tajā reizē neatļauto vielu klātbūtne tika konstatēta.

Visbeidzot Akajevs ir saņēmis diskvalifikāciju līdz 2035. gadam par dalību starptautiskās sacensībās, neskatoties uz to, ka viņam bijusi piespriesta diskvalifikācija.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu