Vīrietis pamostas, domādams, ka ir 1999. gads. Viņš vairs neatceras savas dzīves pēdējos 20 gadus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: FGC/Shutterstock.com

Smadzeņu traumas dēļ kāds vīrietis pamodās, uzskatīdams, ka ir 1999. gads, un neatcerēdamies savas dzīves pēdējos 20 gadus, vēsta portāls "Metro".

2020. gada jūlijā 36 gadus vecais Daniels Porters no Granberijas, Teksasā, pamodās kopā ar savu 37 gadus veco sievu Rūtu, neatminoties, kas viņa ir.

Daniels nezināja, kur atrodas, un uzskatīja, ka ir pienācis laiks gatavoties skolai. Viņš nenojauta, ka viņam ir sieva un 10 gadus veca meita vārdā Libija.

"Viņš vienu rītu pamodās un vienkārši nezināja, kas es esmu un kur viņš atrodas. Viņš bija ļoti apjucis. Viņš domāja, ka ir piedzēries un devies mājās kopā ar sievieti, vai arī ir nolaupīts. Es redzēju, kā viņš mēģināja aizmukt no dzīvokļa. Es palīdzēju Danielam saģērbties, un viņš domāja, ka es dodu viņam sava vīra drēbes, kurš kuru katru brīdi ieradīsies mājās. 

Daniels bija dusmīgs, kad paskatījās uz sevi spogulī. Viņš jautāja, kāpēc viņš ir vecs un resns," sacīja Rūta. 

Rūta vīru nekavējoties aizveda uz slimnīcu. Atklājās, ka viņš ir cietis no pārejošas globālās amnēzijas, kas ir īslaicīgs atmiņas zudums. 

Ārsti paziņoja, ka 24 stundu laikā atmiņa atgriezīsies, taču tas nenotika.

Danielam pēc darba zaudēšanas, kas notika tieši pirms pandēmijas, sākās stresa izraisītas lēkmes, un galu galā viņam nācās pārdot savu māju, un kopā ar ģimeni pārcelties pie saviem vecākiem.

"2019. gads mums bija patiešām traumatisks. Daniels zaudēja darbu, tāpēc mēs pārdevām savu māju un lielāko daļu mantas, un pārcēlāmies uz dzīvi Misūri štatā. Neilgi pēc tam viņš piedzīvoja muguras diska trūci. Viņam bija jāpārvietojas ar spieķa palīdzību. Bija grūti uz to noskatīties. Es domāju, ka visas šīs traumas summējās 20 gadu zaudētās atmiņās.

Šobrīd viņš dodas uz terapiju, mēs daudz strādājam, lai Daniels pēc iespējas ātrāk atgūtu atmiņu!" nobeigumā sacīja Rūta. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu