Premjers neapmierināts ar tempu, kādā ministrijas gatavo vienkāršotu Covid-19 "jumta regulējumu" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir neapmierināts ar tempu, kādā ministrijas gatavo priekšlikumus, lai pārstrādātu un vienkāršotu Covid-19 "jumta regulējumu".

Otrdien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes premjers uzsvēra, - lai valdība pieņemtu skaidrus, pēc iespējas vienkāršus un visiem saprotamus lēmumus, tiem jābūt labi sagatavotiem.

Premjers atzīmēja, ka viņu bažīgu dara "360.noteikumu" jeb "Epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" vienkāršošanas temps, jo Ministru kabinets jau jūlijā uzdevis atbildīgajām iestādēm šo noteikumu pārstrādāšanu vienkāršotā formā līdz rudenim.

"Atbildīgā ministrija ir Veselības kopā ar Valsts kanceleju. Valsts kanceleja ir sagatavojusi jau tā saucamo juridisko ietvaru, kā regulējums varētu izskatīties, bet, protams, par saturu atbild atbilstošā ministrija, vai tas notiek ministrijas vadībā. Šī ir epidēmija, tas skar vistiešākajā veidā Veselības ministriju, kura arī strādā pie šī regulējuma un tā satura pildīšanas," teica Ministru prezidents.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), premjeram atbildot, skaidroja, ka valdības protokola lēmumā ierakstīts, ka par atbildīgo institūciju visu ministriju vārdā tikusi noteikta Valsts kanceleja, un lai gan Veselības ministrija (VM) šajā procesā ir galvenais Valsts kancelejas partneris noteikumu pārstrādāšanas procesā, šajos noteikumos ir visu ministriju atbildībā esošie jautājumi, tāpēc tas ir kopdarbs.

Tāpat viņš premjeru lūdza nejaukt kopā "Epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" pārstrādes procesu ar jaunu politikas priekšlikumu izstrādi.

"Ir svarīgi, ka šie 360. noteikumi tiek pārstrukturēti tā, lai tie ir lasāmi - esošais saturs, esošais regulējums, kas tajā ir. Un, protams, tad, kad mēs dažādas ministrijas un valdība kopumā piedāvās dažādus jauninājumus, tad jauno noteikumu struktūrā tas tiktu integrēts," teica veselības ministrs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu