"Tas ir biedējoši..." Porziņģis izpelnījies uzslavas no Dončiča un Hārdeveja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mediju dienā uzslavas no komandas biedriem Tima Hārdeveja jaunākā un Lukas Dončiča izpelnījas latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Pēc aizvadītās sezonas izslēgšanas spēlēm Kristaps Porziņģis sava "play-off" snieguma dēļ bija, iespējams, aprunātākais personāžs Dalasas "Mavericks" kontekstā. Un lielākoties pozitīvā gaismā latvieša vārds teika minēts.

Tomēr Porziņģa ilggadējais komandas biedrs jau no Ņujorkas "Knicks" laikiem Tims Hārdevejs jaunākais par latvieša sniegumu gaidāmajā sezonā ir pārliecināts.

"Es viņu pazīstu pietiekami labi. Cilvēki, jums jābūt gataviem. Tas ir biedējoši. Pozitīvā ziņā. Neesmu viņu nekad iepriekš redzējis tik motivētu," par Porziņģi izteicās Hārdevejs.

Arī komandas lielākais spīdeklis Luka Dončičs, kura attiecības ar Porziņģi bieži vien raksturotas kā saspīlētas, latvietim veltīja atzinīgus vārdus.

"Pirmkārt, viņš ir 220 centimetrus garš. Nezinu, cik tas ir pēdās un collās. Viņš var iemest bumbu grozā gandrīz no jebkuras vietas laukumā. Domāju, ka šogad viņš ir daudz labākā formā, īpaši psiholoģiski. Var redzēt, ka viņš labi pavada laiku un izbauda visu notiekošo, kad spēlējam basketbolu treniņos. Domāju, ka šī viņam būs lieliska sezona," sacīja Dončičs.

Starpsezonā Porziņģis daudz trenējās Latvijā. Viņš pilnveidojis savas basketbola iemaņas. Atšķirībā no pirmssezonas iepriekš, šai sezonai latvietis varēja gatavoties, būdams pilnībā vesels, necīnoties ar veselības likstām.

Pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā Porziņģis caurmērā guva 20,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņa rādītāji vidēji spēlē bija pieticīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis nereti tika kritizēts par sniegumu aizsardzībā.

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu