"Usiks viņu totāli noboksēja..." Džošua par neseno zaudējumu izpelnījies asu kritiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua Foto: AFP/SCANPIX

Britu boksa superzvaigzne Entonijs Džošua pēc piedzīvotā zaudējuma pret Oleksandru Usiku izpelnījies asu kritiku no sāncenša Taisona Fjūrija nometnes.

Usiks savu pretinieku uzvarēja pēc punktiem, visi trīs tiesneši lēma par labu ukrainim - 117:112, 116:112, 115:113.

Pats Džošua uzreiz pēc zaudējuma pauda apņēmību īstenot revanša cīņu, izmantojot līgumā iekļauto punktu par otrās savstarpējās cīņas norisi. 

Šā gada vasarā boksa pasaule gaidīja, iespējams, visu laiku lielāko boksa smagsvaru cīņu starp Džošua un Taisonu Fjūriju. Ar šo zaudējumu Džošua atvadījās no visām sev piederošajām čempiona jostām. Līdz ar to, skatoties uz situāciju reālistiski, Fjūrija un Džošua duelis tik drīz nav sagaidāms.

Pats Džošua gan bija pārliecības pilns, ka viņš tik un tā aizvadīs cīņu pret Fjūriju: "Es cīnīšos pret Fjūriju vai Denonteju Vailderu arī bez jostām. Tās [jostas] ir laba lieta, tas ir slavas jautājums, bet es cīnīšos pret jebkuru pretinieku - ar vai bez jostām."

Atšķirīgās domās gan ir Fjūrija promoteris Franks Vorens, kurš sarunā ar "talkSPORT" pauda sašutumu par Džošua sniegumu.

"Viņš [Džošua] nedarīja to, ko varētu sagaidīt no lielāka boksera. Cīņas laikā runāju ar Taisonu [Fjūriju] un mums bija līdzīgs viedoklis. Viss, ko redzēja Taisons, bija milzu cīņu aizejam pa rensteli," sacīja Vorens.

Promoteris arī uzsvēra, ka, viņaprāt, Džošua nevienā mirklī neesot bijis pārsvars: "Lielāks vīrs izdarītu spiedienu, bet viņš to nedarīja nevienā brīdī. Nevienā brīdī viņš nebija dominējošs. Usiks viņu totāli noboksēja."

Nobieigumā Vorens izcēla galveno atšķirību starp viņa cīkstoni un Usiku: "Taisonam ir tikpat ātras rokas kā Usikam. Viņam ir arī tāda pati boksa izpratne un kāju darbība. Bet Taisons izdara smagākus sitienus un viņam ir labāks žoklis."

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāu Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu