No neaizslēgtas automašīnas nozog datoru, bankas karti un veic naudas pārskaitījumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Daniel Jedzura/Shutterstock

Sintija un viņas dzīvesbiedrs Agris, pārbraucot no darba, aizmirsa aizslēgt automašīnu. Nakts laikā to apzaga, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Automašīnā atradās dators, kā arī bankas karte un citas lietas. No rīt pamostoties, lai dotos uz darbu, Sintijas uzmanību pievērsa paziņojumi telefonā. Divos paziņojumos norādīts, ka no Sintijas konta veikti pārskaitījumi- kopā 11 eiro apmērā.

Aizejot līdz automašīnai, kur vairs neatradās dators un bankas karte, pāris saprata, ka ir apzagti un nauda no viņu konta aizskaitīta neatļauti.

Agris atklāj, ka garnadži draudzenes karti izmantojuši, lai veiktu pārskaitījumus ar kādas aplikācijas starpniecību. Ar kameras palīdzību sistēma nolasa visus nepieciešamos datus no kartes un tad jau tiek veikts izvēlētais pārskaitījums, izmantojot platformu "Verse.me".

"Swedbank" pārstāvis Jānis Krops notikušo komentējis: "Tas nav kartes, bet gan tirgotāja jautājums. Tirgotājs ir tas, kurš savā platformā izvēlas, kādu drošības līmeni uzstādīt. Ir tirgotāji, kuri paļaujas uz risku, neuzstāda nekādu drošības līmeni. Ja notiek krāpšana un tā ir tirgotāja drošības atbildība, tad šī nauda regresa kārtībā tiek piedzīta no tirgotāja. Ja tirgotājs uzstāda augstāku autentifikācijas pakāpi, tad tā ir jāiziet. Šajā gadījumā aplikācijā netiek piemērota autentifikācijas metode mazām summām."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu