Baltkrievijā pret Cihanousku un Latušku ierosināta krimināllieta (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svjatlana Cihanouska.
Svjatlana Cihanouska. Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pēc panta par amatpersonas nosaukuma un varas piesavināšanos pret opozicionāriem Svjatlanu Cihanousku un Pāvelu Latušku, otrdien pavēstīja komitejas oficiālais pārstāvis Sergejs Kabakovičs.

"Baltkrievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenā izmeklēšanas pārvalde izmeklē krimināllietu, kas ierosināta pēc nozieguma pazīmēm, kas paredzēts Baltkrievijas Kriminālkodeksa 382. pantā - patvarīga amatpersonas nosaukuma vai varas piesavināšanās," telekanāla "Belarus-1" ēterā sacīja Kabakovičs.

"Apsūdzētie Cihanouska un Latuška saskaņoti kopā ar citiem sazvērestības dalībniekiem, pārkāpjot Baltkrievijas konstitūcijas prasības,

izveidoja valsts varas, pārvaldes un Baltkrievijas Republikas pārstāvniecības ārzemēs pseidoorgānus un, turpinot savas noziedzīgās darbības, uzsāka sarunas ar ārvalstu un starptautisko organizāciju pārstāvjiem," klāstīja Kabakovičs.

Par šiem pārkāpumiem Cihanouskai un Latuškam, kas šobrīd atrodas ārzemēs, draud līdz diviem gadiem cietumā.

Baltkrievijas Valsts drošības komiteja Cihanousku, Latušku un vēl 15 pilsoņus iekļāvusi personu sarakstā, kas ir piedalījušās teroristiskā darbībā.

Kā ziņots, pēc pērn 9. augustā notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju kārtējo reizi tika pasludināts Aleksandrs Lukašenko, Baltkrieviju pārņēma masu protesti, ielās izejot simtiem tūkstošiem cilvēku, kas bija sašutuši par rezultātu viltošanu.

Varasiestādes protestus nežēlīgi apspieda, un līdz ziemai tie pamazām apsīka.

Protestu laikā tika aizturēti vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. Simtiem demonstrantu tika ievainoti, bet vairāki arī nogalināti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu