VIDEO Gadu pēc traģiskas avārijas autovadītāji uztraucas par ieilgušo pagaidu risinājumu uz Bauskas šosejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: OlegRi/Shutterstock.com

Uz Bauskas šosejas Tiltam pār Misas upi jau gadu neatjauno metāla drošības barjeru, ko pagājušā gada rudenī sabojāja ceļu satiksmes negadījumā. Šoferi uztraucas, ka ieilgušais pagaidu risinājums – plastmasas barjeras – nepaglābs no iebraukšanas upē, notiekot nelaimes gadījumam, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirms gada tika ziņots par traģisku avāriju Bauskas šosejas 31. kilometrā, kurā, kravas transportlīdzeklim iegāžoties Misas upē, tika norautas metāla drošības barjeras. 

Pēc avārijas izveidoja pagaidu drošības risinājums: uzstādīja plastmasas barjeras. Šoferi gadu pēc ceļu satiksmes negadījuma pauž neizpratni, kāpēc aizvien nav atjaunotas metāla barjeras, uzskata, ka ieilgušais pagaidu risinājums, notiekot nelaimes gadījumam, nepaglābs no iegāšanās Misā. 

Pēc avārijas uzstādītas ceļazīmes, tai skaitā brīdinājums samazināt ātrumu, kas brīdina par bīstamību uz tilta. Arī šis risinājums, pēc šoferu domām, nav diez ko drošs.

Tilts pār Misu uz Bauskas šosejas ir VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārraudzībā. LVC pārstāve Anna Konanova informē, ka būvdarbiem (barjeru atjaunošanai) pēc ceļu satiksmes negadījuma konkursa kārtībā izraudzījās būvnieku, tā sastādīto tāmi iesniedza avārijā vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātājam, bet apdrošinātājs esot vilcinājies ar tāmes apstiprināšanu.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu