"Es biju sailgojies pēc šīm sajūtām un paldies arī jums." Briedis gandarīts pēc uzvaras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu
Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas bokseris Mairis Briedis pēc sev piederošās Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas aizstāvēšanas atzina, ka bija noilgojies pēc sajūtām, ko dod cīņas savu skatītāju priekšā.

Jau ziņots, ka sestdien Briedis "Arēnā Rīga" trešajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja Vācijas pārstāvi Arturu Mannu.

"Kaut gan arēna nebija pilna, likās, ka tā ir pārpildīta. Es biju sailgojies pēc šīm sajūtām un paldies arī jums,"

pēc cīņas teica Briedis. "Tas ir tas, kāpēc es to daru, jo kaut kādā veidā tas ir veids kā apvienot valsti."

Arī Brieža menedžeris Raimonds Zeps norādīja, ka skatītāji "Arēnā Rīga" sestdien atbalstīja savu sportistu. "Mēs redzējām, ka arēna nebija tik pilna, kā citās aizvadītajās cīņās, taču šķiet, ka skatītāji bija skaļāki nekā dažās izpārdotās cīņās pasaules boksa supersērijā. Nav nozīmes cik cilvēku atnāk, atmosfēra un atbalsts no pūļa tāpat ir," piebilda menedžeris.

Foto: Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu

Runājot par pašu cīņu, Latvijas bokseris norādīja, ka pieļāva kļūdas, jo ilgi nebija boksējises un pauda cerību, ka līdz nākamajai cīņai nevajadzēs tik ilgi gaidīt. "Nevar teikt, ka pretinieks bija vājš, taču mēs arī ieguldījām šajā cīņā ļoti daudz smaga darba trīs mēnešu sagatavošanās procesā," pievienoja bokseris.

Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs teica, ka cīņā tika izpildīts tas, kas Latvijas bokserim bija jāizdara.

"Sākotnēji vajadzēja viņu noķert uz pretuzbrukumiem un veikt sitienu ar labo roku, kas arī izdevās. Mēs ļoti trenējām tieši šo gājienu. Gribējām, lai pretinieks padodas, visu arī izdarījām,"

teica treneris. "Nākotnē gribētu dažas lietas pielikt, kaut ko noņemt, un tad mums viss sanāks vēl labāk," teica Šiholajs.

Atbildot uz jautājumu par to, ar ko viņš vēlētos nākamo cīņu, Briedis atbildēja, ka tas ir viņa promotiera Kalles Zauerlanda darbs. "Man nav problēmu ar to, kur un pret ko tiks aizvadīta cīņa," piebilda Latvijas pārstāvis.

Briedis atzina, ka tiešām bija pārsteigts, kad uzzināja, ka tā, iespējams, bija pēdējā cīņa Latvijā. "Protams, negribētos, ka tā būtu," atzina bokseris.

"Kas notiek šeit arēnā, nenotiek nekur citur, bet mums ir jāiet uz priekšu. Tas arī nav atkarīgs no manis, jo man ir jāsagatavojas, jāiziet ringā un jāparāda fantastisks bokss."

Saistībā ar nākamo cīņu Zauerlands pievienoja, ka pašlaik ir daudz risināmu jautājumu. "IBF ir nosaukusi obligāto pretinieku, bet mēs arī plānojām titulu apvienošanas cīņu, tāpēc jautājums tiešām ir tikai par to, kura cīņa tiks aizvadīt pirmā. Izskatās, ka nākamā cīņa notiks ārzemēs, jo šeit pārāk daudz ierobežojumus nosaka valdība. Tie pat nav paši ierobežojumi, bet gan veids, kā tas tiek pateikts. Šobrīd neesmu ieinteresēts šeit atgriezties," stāstīja Zauerlands.

Foto: Preses konference pēc Brieža cīņas

Kā nākamo pretendentu uz sestdien aizstāvēto jostu IBF nozīmējusi austrālieti Džeiju Opetaiju. Tiesa, ja izdotos vienoties ar Lorensu Okoliju par IBF un Starptautiskās Boksa organizācijas (WBO) jostu apvienošanu, tad nākamais pretinieks varētu būt Okolijs.

Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" jostu, abas jostas sestdien veiksmīgi aizstāvot.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu