Cimdara ģimene noliedz informāciju par viņa, iespējams, viltoto Covid-19 sertifikātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušā Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Arņa Cimdara ģimene noliedz iepriekš izskanējušo informāciju par to, ka Cimdars mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, aģentūru LETA informēja Cimdara meita Daira Januša.

Cimdara ģimene uzskata, ka piektdien izskanējusī informācija ir bijusi nepatiesa un neprofesionāla.

Saskaņā ar TV3 ziņās pausto, medija rīcībā esot neoficiāla informācija, kas it kā liecina, ka Cimdars uzrādījis viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu ārstējošiem mediķiem, kā arī vēl kāds cits Cimdaram tuvs cilvēks slimnīcas reanimācijā cīnās par savu dzīvību.

Paziņojumā presei Cimdara ģimene apgalvoja, ka TV3 ziņu redakcija "ir rupji pārkāpusi Latvijas žurnālistu asociācijas ētikas kodeksu, kas skaidri nosaka, ka žurnālista galvenais uzdevums ir sniegt sabiedrībai patiesu un pārbaudītu informāciju.

Cimdara ģimene uzsvēra, ka Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts, jo gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19.

Paziņojumā presei Cimdara piederīgie akcentēja, ka pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā, Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā.

Ģimenes ieskatā Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvumu, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecinot par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtās nostājas - iegūt imunitāti dabīgā ceļā.

Cimdara ģimene stingri iestājas par faktu, ka Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs.

Papildus tam, e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Cimdara vakcināciju pret Covid-19, uzsvēra Cimdara ģimene.

Tāpat ģimene informēja, ka pašreiz slimnīcā nav neviena Cimdaram tuva cilvēka, kas cīnītos par savu dzīvību - ne saistībā ar Covid-19, ne jebkādas citas saslimšanas dēļ.

Cimdara ģimene pieprasa plašu publisku atvainošanos no TV3 un ziņas atsaukšanu līdz 23.oktobrim par "sabiedrības maldināšanu, sniedzot nepatiesu un nepārbaudītu informāciju, neslavas celšanu pret Cimdaru un viņa goda un cieņas aizskārumu, kā arī emocionālo aizskārumu un necieņas izrādīšanu pret Cimdara ģimeni, tuviniekiem, kolēģiem, kas Arni pazina kā principos balstītu godīgu cilvēku ar nesatricināmu reputāciju".

Paziņojumā presei uzsvērts, ka gadījumā, ja no TV3 Ziņu dienesta nesekos ziņas atsaukšana un atvainošanās līdz norādītajam termiņam, Cimdara ģimene vērsīsies policijā un tiesā, lai panāktu šīs ziņas atspoguļošanu atbilstoši sabiedrības interesēm par patiesu un pārbaudītu informācijas saņemšanu.

Jau vēstīts, ka 22.oktobrī TV3 ziņās izskanējusi ziņa par to, ka šonedēļ mūžībā aizgājušais bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Cimdars, iespējams, mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu.

TV3 vēstīja, ka mediķi plāno vērsties tiesībsargājošajās institūcijās par kāda it kā pret Covid-19 vakcinēta pacienta nāvi, jo, viņuprāt, mirušais patiesībā neesot bijis vakcinēts. Tikmēr TV3 rīcībā esošā informācija liecina, ka viltotā sertifikāta uzrādītājs, iespējams, esot bijis Cimdars.

Turklāt, iespējams, viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu medicīnas iestādē uzrādījis Cimdara ģimenes loceklis, kurš patlaban slimnīcā cīnās par savu dzīvību, vēsta TV3.

Jau ziņots, ka trešdienas pēcpusdienā 59 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, aģentūrai LETA apstiprināja tuvinieki.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas viņš miris pēc inficēšanās ar Covid-19. Cimdars šovasar bija starp partijas "Latvija pirmajā vietā " dibinātājiem, un tāpat kā viņa pārstāvētā partija iestājās pret obligāto vakcināciju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu