Policija pārbaudīs informāciju par Cimdaram, iespējams, viltoto Covid-19 sertifikātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par izskanējušo informāciju, ka bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars mediķiem, iespējams, uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu. Piektdien, 17. decembrī, TV3 ziņas informāciju atsauca.

22. oktobrī TV3 ziņas vēstīja, ka 20. oktobrī mūžībā aizgājušais Cimdars, iespējams, mediķiem varētu būt uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu.

Pārbaudes rezultātā policija ir saņēmusi liecības, ka Cimdars ne slimnīcā, ne NMPD nav uzrādījis vakcinācijas sertifikātu. Arī Nacionālā veselības dienesta mājaslapā nav atzīmes par vakcinācijas faktu. TV3 Ziņas atvainojas Arņa Cimdara ģimenei," norāda raidījums.

"Šī neoficiālā informācija, kas bija iegūta no neizpaužama avota, TV3 Ziņās izskanēja 22. oktobrī. Tā kā Cimdara ģimene kategoriski noraidīja šādu pieļāvumu, sakot ka Cimdars nebija vakcinējies un sertifikāta viņam nebija, TV3 turpināja apstākļu noskaidrošanu, tai skaitā vēršoties tiesībsargājošās iestādēs. Pārbaudes rezultātā policija ir saņēmusi liecības, ka Cimdars ne slimnīcā, ne NMPD nav uzrādījis vakcinācijas sertifikātu. Arī Nacionālā veselības dienesta mājaslapā nav atzīmes par vakcinācijas faktu. TV3 Ziņas atvainojas Arņa Cimdara ģimenei," norāda raidījums.

Cimdara meita Daira Januša 23. oktobrī informēja, ka Cimdara ģimene uzskata, ka izskanējusī informācija ir bijusi nepatiesa un neprofesionāla.

Cimdara ģimene uzsvēra, ka Cimdara rīcībā nebija viltots Covid-19 vakcinācijas sertifikāts, jo gan pirms saslimšanas ar Covid-19, gan slimības gaitā Cimdars skaidri un atkārtoti paziņoja saviem ģimenes locekļiem un ārstējošajam personālam, ka viņš nav potējies pret Covid-19.

Paziņojumā presei Cimdara piederīgie akcentēja, ka pēc saslimšanas ar Covid-19 un nonākšanas slimnīcā, Cimdars atklāti dalījās ar pieņēmumu, ka veiksmīgi izslimos slimību un iegūs imunitāti dabīgā ceļā. Ģimenes ieskatā Cimdaram nebija nekāda loģiska iemesla vai ieguvumu, lai iegūtu viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, maldinot ģimenes locekļus un medicīnas darbiniekus, kā arī kopējais konteksts liecinot par viņa stingru turēšanos pie iepriekš pieņemtās nostājas - iegūt imunitāti dabīgā ceļā. Cimdara ģimene stingri iestājas par faktu, ka Cimdara rīcībā nebija viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta un viņš nebija tā uzrādītājs.

Papildus tam, e-veselības sistēmā nepastāv ieraksts par Cimdara vakcināciju pret Covid-19, uzsvēra Cimdara ģimene.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu