Pavļuta demisijas pieprasījums pagaidām palicis bez konkrēta lēmuma (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Reaģējot uz vairāku mediķu organizāciju pieprasīto veselības ministra Daniela Pavļuta ("Attīstībai/Par!") demisiju, koalīcijas partijas aizvadījušas pirmās konsultācijas, kas beigušās bez konkrēta lēmuma un politiķu izteikumi liecina – Pavļuta atlaišana patlaban būtu pārsteidzīgs lēmums, vēsta TV3 Ziņas.

Mediķu organizāciju izteikto neuzticību veselības ministram Danielam Pavļutam premjers raksturojis kā kritisku saspīlējumu. Lai saprastu, kā rīkoties valdības vadītājs 28. oktobrī konsultējās ar visiem koalīcijas partneriem.

Meklējot risinājumu, ir svarīgi nepadziļināt Covid-19 izraisīto krīzi, saka Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns.

Pavļuts uzskata, ka nebūtu pareizi, ja viņš atkāptos epidemioloģiskās krīzes vissmagākajā posmā, un uzsver visas valdības atbildību par pieļautajām kļūdām cīņā pret Covid-19.

Tāpat veselības ministra pārstāvētajā apvienībā "Attīstībai/Par!" pauž pārliecību, ka Pavļutam jāturpina strādāt.

Premjera partiju pārstāvošais Kārlis Šadurskis piekrīt nostājai, ka Pavļutam jādod laiks pierādīt, vai viņš var atgūt uzticību, kas zaudēta vismaz daļā nozares.

"Varbūt tām durvīm ir vairākas atslēgas, bet pirmā atslēga ir paša ministra rokās. Jautājums, vai viņš var un vai viņš grib sakārtot šīs attiecības. Jo zaudētu uzticību var arī atgūt, ja ir reāla griba to izdarīt," pieļauj Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (“Jaunā Vienotība”).

Arī Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars cer, ka Pavļuts spēs labāk sastrādāties ar nozari. Dzintaram ir bažas, ka veselības ministra atlaišana varētu novest pie visas valdības krišanas.

Ar Pavļuta palikšanu amatā nav gatava samierināties opozīcija, kas jau otro reizi savākusi parakstus demisijas pieprasījuma izskatīšanai Saeimā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu