Cīņa par Covid-19 slimnieku dzīvībām sākas jau slimnīcas uzņemšanā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca/LETA

Situācija slimnīcās nav no vienkāršākajām. Patlaban cīņa par Covid-19 pacientu dzīvību un reanimācija sākas jau slimnīcas uzņemšanas izolatorā. Citu no cita pacientus Gaiļezerā atdala nelielas sieniņas, tomēr nedzirdēt un neredzēt to, cik tuvu šeit ir dzīvība un nāve, ir neiespējami, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Rīgas Austrumu slimnīcas klīnikā "Gaiļezers" Covid-19 pacientus pieved no vairākām pusēm. Lielākais izolators izveidots bijušajā garāžā. Otrs lielākais – no helikoptera laukuma puses.

Raidījuma viesošanās laikā, ieved pacientu. Nevakcinētu kungu no Pierīgas.

"Pirmās pazīmes 24. datumā. Tad jau sākās grūta elpošana. 26. nodevām Covid-19 testu, tests – pozitīvs. Un pēc tam sākās šitā nelaimīgā temperatūra. Nebija liela, sākumā 37,3, 37,4, pēc tam 38, pat 39," stāsta slimnieks.

Izrādās, ka nebijis neviens kas aizved līdz potei. Viņa stāvoklis stabils.

Mediķi ļoti gaida ziņu no intensīvās terapijas nodaļas. Turp pārvedīs kundzi, kura jau šobrīd elpo augstas plūsmas skābekli. Smaga slimības gaita.

Turpat netālu vakcinēts pacients cer, ka viņu drīz laidīs mājās. Viņš ir skolas autobusa vadītājs. Vakcinējies augusta beigās. Pozitīvs tests bija nedēļas nogalē, ģimenes ārstes izrakstītās zāles pat nepaguva nopirkt.

"Es labāk prom no šejienes! Esmu gatavs kājām aiziet! Šausmas, šausmas, aiz aizkariem notiek kaut kas drausmīgs,"

saka skolas autobusa vadītājs.

Tikmēr sievietei intensīvās terapijas palātā apstājas elpošana. Mediķi pamet pārējos. Skan sauciens pēc adrenalīna, sāk atdzīvināšanu.

"Klīniskā nāve nozīmē, ka cilvēks neelpo un sirdsdarbības viņai nav, mirusi. Bet pagaidām ir laiks, kad varam izglābt," stāsta RAKUS rezidente Olga Saļuka. 

"Covid-19 ir ļoti nežēlīgs. Es nezinu, kā paskaidrot. Cilvēkam nav, ar ko elpot vairāk. Tikai "kovids"."

Redzot visu šo ārprātu, vakcinētais Anatolijs vairs nespēj izturēt: "Es ļoti gribu mājās! Vajag visiem vakcinēties, stipra slimība."

Tikmēr lielākajā izolatorā – bijušajā garāžā – turpinās sagatavošanās darbi vēl 24 pacientu uzņemšanai.

Pacientei izdodas atjaunot sirdsdarbību un izdodas glābt.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu