Vai Kanelo ir saklausījis Briedi? Boksa superzvaigzne Alvaress pieteicies cīņai par titulu "krūzeru" divīzijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sauls "Kanelo" Alvaress
Sauls "Kanelo" Alvaress Foto: AP/Scanpix

Pasaules boksa superzvaigzne Sauls "Kanelo" Alvaress nākamo cīņu gatavojas aizvadīt pirmā smagā svara divīzijā (līdz 90,7 kilogramiem), vēsta ESPN.

Alvaress, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē apvienoja visas četras prestižākās čempiona jostas otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76 kilogramiem), pēcāk pauda vēlmi cīnīties par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā jeb krūzeros, kur cīnās arī latviešu bokseris Mairis Briedis.

WBC apstiprināja Alvaresa ieceri, atļaujot viņam aizvadīt cīņu pret WBC krūzeru pašreizējo čempionu Ilungu Makabu.

Šobrīd gan oficiālas informācijas par cīņas norisi vēl nav, bet ESPN rīcībā esošā informācija vēsta, ka duelis varētu notikt nākamā gada maijā.

Alvaresa treneris Edijs Rejnoso sarunā ar ESPN pauda pārliecību, ka viņa audzēknis būs veiksmīgs arī divas svara klases augstākā divīzijā.

"Es zinu, ko viņš [Makabu] sparingos ir izdarījis ar supersmagsvariem. Tieši tāpēc mēs šo cīņu pieprasījām. Mēs zinām, ka Makabu ir spēcīgs, bet Kanelo viņu var uzveikt. Daudzi saka, ka šāds lēmums ir vājprātīgs, bet es uz to atbildu, ka traks šķita arī Kanelo lēmums meklēt cīņas trīs svara kategorijas smagākās divīzijās laikā, kad viņš bija 69,8 kilogramu divīzijas čempions," sacīja Rejnoso.

Interesanti, ka Meksikā bāzētā WBC nesen ieviesa jaunu svara kategoriju, kuras limits ir 101 kilograms. Ar to gan WBC svara kategoriju korekcijas nebeidzās, un krūzeru divīzijas svara limits WBC turpmāk būs 86,2, nevis 90,7 kilogrami.

Alvaress aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva vien par sesto bokseri, kuram izdevies apvienot četras prestižākās čempiona jostas. Savukārt Makabu savu WBC čempiona titulu aizstāvēja aizvadītā gada Decemebrī.

Iepriekš izaicinājumu Alvaresam meta arī latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis, aicinot leģendāro meksikāni pievienoties krūzeru divīzijai.

Domājams gan, ka šāds Alvaresa lēciens uz krūzeru divīziju neietilpst boksera ilgtermiņa plānā, jo fakts, ka viņa īpašumā ir četras čempiona jostas 76 kilogramu divīzijā, meksikānim uzliek pienākumu arī tās aizstāvēt pret visu četru lielāko boksa organizāciju galvenajiem titula pretendentiem. Tas nozīmē, ka Brieža iespējas tuvākajā nākotnē cīnīties ar Alvaresu tomēr ir visai minimālas.

31 gadu vecais Alvaress savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 57 uzvaras, piedzīvojot vienu zaudējumu, bet divi dueļi ar viņa līdzdalību beigušies neizšķirti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu