"Pašlaik jāsaliek visas emocijas plauktiņā." Jauna informācija par traģisko ugunsgrēku "Ķepu-Ķepā" kaķu mājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Ķepu-Ķepā

Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" kaķu mājā naktī uz svētdienu, 21. novembri, izcēlās postošs ugunsgrēks. Bojā gāja daļa kaķu. Dzīvnieku aizsardzības biedrība lūdz sabiedrību palīdzēt šajā grūtajā laikā, ja ir tāda iespēja.

Jaunākā informācija liecina, ka ugunsgrēkā miris 21 kaķis.

Biedrības pārstāve Gundega Bidere norādīja: "Es saprotu, ka visus interesē, kā varēja gadīties tāds ugunsgrēks. Šobrīd informācija no ugunsdzēsējiem - pie vainas dūmvads."

"Mums kaķu mājā siltuma uzturēšanai stāvēja "Jotul" krāsniņa ar dūmvadu, kuram apkārt vēl speciāla truba, lai nekas nevarētu aizdegties. Diemžēl šis viss mūs pievīla. Un vakar, nejauši pamostoties, lai dotos uz labierīcībām, es pamanīju, ka pa kaķu mājas durvīm ārā veļas liesmas. Protams, nekavējoties zvanījām ugunsdzēsējiem, ar mammu skrējām dzēst visu ar šļūtenēm un laist ārā kaķus. Kopš tā brīža tā arī skrienam, mēģinot glābt tos, kurus vēl var izglābt. Tos, kuri nepalika kaķu mājā mūžam," stāstīja Gundega.

Tāpat tuvākajās dienās tiks publicēta detalizētāka informācija par traģisko negadījumu.

Jau ziņots, ka 21. novembrī pulksten 2.57 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novadu, Salgales pagastu, kur izcēlies ugunsgrēks.

Policisti nekavējoties devās uz notikuma vietu.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī ir uzsākta resoriskā pārbaude un šobrīd tiek skaidroti notikušā negadījuma apstākļi.

Biedrības "Ar sirdi delnā" dibinātāja Andra Tomase sociālo tīklu vietnē "Facebook" vēsta: "Patversmē šonakt izcēlies ugunsgrēks, kurā līdz pamatiem nodegusi kaķu māja. Daļa tās iedzīvotāju diemžēl gājuši bojā, tomēr lielāko daļu iemītnieku Gundegai un viņas mammai Ivetai izdevies glābt, fiziski izraujot no liesmām.

Šobrīd ap 40 minči panikā skraida pa pļavu un krāsmatām, mēģinot saprast, kur palikušas viņu mājas - viņu vienīgais drošais patvērums.

Kaķi pamatā ir bailīgi, tomēr vienmēr dzīvojuši telpās, tāpēc ievainojumi, panika un tuvojošais sals viņiem var izrādīties liktenīgi."

Tomase vēsta, ka šobrīd ir ļoti nepieciešami kaķu ķerambūri, tomēr visvairāk nepieciešams ir patvērums kaķiem - apsildāms jūras konteiners, modulis, kāda pārvietojama mājiņa vai jebkas cits, kur kaķi varētu sasildīties.

Vairāki kaķi jau ir nogādāti klīnikā, un ārsti ir gatavi uzņemt cietušos dzīvniekus pēc nepieciešamības, tāpēc patversmei ir ārkārtīgi nepieciešama finansiāla palīdzība.

Dzīvnieku aizsardzības biedrība lūdz sabiedrību palīdzēt šajā grūtajā laikā, ja ir tāda iespēja.

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”

Konts: LV37HABA0551030617983

Reģistrācijas Nr.: 40008176673

BIC/swift kods: HABALV22

Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa

pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv

Ozolnieku novads, Salgales pagasta Rēvici

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu