Kādas bezvadu austiņas izvēlēties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šobrīd bezvadu austiņas ir viens no populārākajiem audio produktiem. Izskatās, ka pircēju interese arī turpmāk nemazināsies, jo bezvadu austiņas iespējams savietot ar dažādām mobilajām lietotnēm, tās nodrošina teicamu skaņas kvalitāti, tām ir moderns dizains, turklāt šāda tipa austiņas ir ērti lietojamas teju visur - darbā, sporta zālē, automašīnā, ceļojumos un citur. Bezvadu austiņu ražotāji ir gājuši vēl tālāk - piedāvājot ūdensdrošas bezvadu austiņas, kuras var lietot arī peldot.

Bezvadu austiņas iedalās - bezvadu un patiesi bezvadu (True Wireless). Pateicoties jaunāko tehnoloģiju sasniegumiem, lietotāji tagad var baudīt pilnīgu bezvadu brīvību, jo True Wireless gadījumā savienojums ar ierīci tiek nodrošināts ar Bluetooth starpniecību. Visas svarīgās komponentes: mikrofoni, baterija un vadības bloks, ir iebūvētas bezvadu austiņu mazajā korpusā.

Bezvadu austiņu veidi

Bezvadu austiņu modeļiem ir četri veidi - atkarībā no novietojuma:

  • Aiz auss – aiz auss stiprinājuma modeļus izmanto skriešanas laikā un sporta zālē;
  • Ar galvas stīpu – praktisks darbam pie datora mājās un birojā;
  • In-Ear – mazas, viegli ievietojamas ausī, drošas no izkrišanas, taču pirms iegādes vajadzētu pārliecināties, ka austiņu atrašanās auss kanālā nerada diskomfortu. Šīs ierīces arī nodrošina audiālu norobežošanos no apkārtējiem trokšņiem, kas atsevišķās situācijās, piemēram, uz ceļa vai dzelzsceļa tuvumā, var būt bīstama;
  • On-ear – populārs modelis ikdienas lietošanai plašam pircēju lokam, lai klausītos mūziku un podkāstus. Ir kompaktas un vienkārši savienojamas ar viedtālruni;
  • Over-ear – lielisks variants visiem, kuri vēlas izbaudīt mūziku, jo nodrošina izcilu skaņas kvalitāti

Pārsvarā visām bezvadu austiņām ir Bluetooth savienojums, ko var ieslēgt ar pogas starpniecību austiņās vai ierīcē. Tāpat austiņās var būt iebūvētas arī dažādas aktivizācijas pogas, piemēram, atbildes poga uz telefona vai Skype zvanu.

Jaunākās tehnoloģijas In-Ear austiņām ir adaptīva vairāku mikrofonu sistēma, kas nodrošina labu dzirdamību par spīti traucējošiem apkārtnes trokšņiem. Ārējie mikrofoni apvienojumā ar iekšējo mikrofonu sarunas laikā bloķē apkārtējās skaņas.

Pēc vienas uzlādes bezvadu austiņas spēj darboties līdz 11 stundām, kas pagarinās līdz 22 stundām ar uzlādes futlāri. Iespējama ātrā 3 minūšu uzlāde, kas nodrošina apmēram 1 stundas atskaņošanas ilgumu.

Bezvadu austiņas dažādu ražotāju piedāvājumā

Tehnoloģiju uzņēmumu savstarpējā konkurence bezvadu austiņu segmentā turpina pieņemties spēkā. Apple ražotiem AirPods ir iespēja kļūt par otru populārāko koncerna produktu, īsā laikā ieņemot arī ievērojamu bezvadu austiņu tirgus daļu. Modelis Apple AirPods 2 ar uzlādes korpusa 24 stundu atskaņošanas jaudu un līdz 5 stundām klausīšanos ar vienu uzlādi ir tirgus līdera cienīgs sniegums. Tāpat inovatīvais AirPods dizains ir iedvesmojis citus lielākos audio produktu ražotājus veidot līdzīga dizaina prototipus.

Pazīstamais audio produktu ražotājs JBL, kura produkti ir visiem labi zināmi, pircējiem piedāvā JBL bezvadu austiņas TUNE 220TWS, kas pēc formas ļoti līdzīgas Apple ražotajiem AirPods. Tā ir JBL versija par mūsdienīgām bezvadu austiņām, savu piedāvājumu adresējot jaunākai mērķauditorijai. Šīm austiņām ir demokrātiskāka cena, kā arī tās pieejamas 6 krāsās. Mērķauditorija varētu būt jaunieši un tie pircēji, kam patīk šāds produkta dizains, bet nevēlas pārmaksāt par zīmolu. Modelis TUNE 220TWS ar vienu uzlādi spēj darboties līdz 3 stundām, bet ar uzlādes korpusu iespējams kopumā sasniegt 16 stundu kopējo darbību.

Par aktualitāti kļuvušas dizainiskas, ar jaunākām tehnoloģijām aprīkotas mazizmēra, pilnībā auss gliemežnīcā ietilpstošas bezvadu austiņas. Samsung varbūt nav atpazīstamākais audio produktu ražotājs tirgū, taču šāda tipa Samsung bezvadu austiņas ir nopietns izaicinājums konkurentiem. Samsung Galaxy Buds ir pilnībā bezvadu austiņas, kas ausīs paraktiski nav pamanāmas.

Kad austiņas netiek izmantotas, tās uzglabā mazā, aptuveni sērkociņu kārbiņas izmēra kastītē, kur tās arī uzlādējas. Zīmīgi, ka austiņas darbojas ar Android un iOS sistēmām, lai gan, bez šaubām, tā ir labākā šāda izmēra bezvadu austiņu izvēle Samsung telefonu lietotājiem.

Austiņas saderīgas ar viedtālruņiem un planšetdatoriem ar Andriod 5.0 vai jaunāku versiju un vismaz 1.5 GB RAM. Tāpat saderīgas arī ar iPhone 7 vai jaunākiem modeļiem ar iOS 10 vai jaunāku versiju. Lejupielādējot Galaxy Wearable vai Samsung Galaxy Buds lietotni, iespējams visas ierīces savienot ar Bluetooth. Klausies mūziku vai dejo kopā ar draugiem, savieno savu un draugu Galaxy Buds Live ar savu tālruni!

JBL šajā segmentā piedāvā troksni slāpējošās bezvadu austiņas Reflect Mini. Šīs austiņas ir piemērotas cilvēkiem ar aktīvu dzivesveidu. Tām ir:

  • aktīva trokšņu slāpēšanas un Smart Ambient funkcija;
  • iebūvēts mikrofons;
  • brīvroku stereo zvanu funkcija;
  • balss vadība;
  • 7 stundu atskaņošana un 14 stundas darbība, lietojot uzlādes korpusu;
  • Austiņas ir ergonomiskas (auss formai pielāgotas) un ūdensizturīgas.

Tik daudz noderīgu īpašību tik mazā ierīcē!

Dažādas austiņas plašā izvēlē atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Ienāciet uz izvēlieties sev piemērotākās!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu