SPKC: Saņemta informācija par pieciem paraugiem, kuros konstatētas omikron mutācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: mi1333/Shutterstock

Līdz šodienai, 8. decembrim, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir saņēmis informāciju par pieciem paraugiem, kuros konstatētas vairākas mutācijas, kas atbilst SARS-CoV-2 vīruss omikron paveidam, liecina SPKC paustā informācija mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Paraugu apstiprinājumu sniegs RAKUS Nacionālā mikrobioloģijas references laboratorija, kad tiem būs veikta sekvencēšana.

Visos minētajos Covid-19 gadījumos SPKC jau ir organizējis nepieciešamos pretepidēmijas pasākumus, tai skaitā apzinājis kontaktpersonas un sniedzis rekomendācijas stingri ievērot mājas karantīnu.

Visi pieci cilvēki ir atgriezušies no ārvalstīm - divi no Zviedrijas, divi no Norvēģijas, viens no Apvienotās Karalistes - un veikuši testus lidostā. Viens inficētais vecuma grupā 20-29 gadi, trīs vecuma grupā 30-39 gadi, viens vecuma grupā 40-49 gadi, visi bija pilnībā vakcinēti.

SPKC aicina iedzīvotājus, kas atgriežas no ārvalstīm Latvijā no ceļojuma vai darba brauciena, veikt valsts apmaksātu testu lidostā, tādējādi pasargājot sevi un citus cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu