Olimpiskais čempions peldēšanā atzīst, ka vairākkārt seksuāli izmantojis 13 gadus vecu meiteni (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Janiks Anjēls
Janiks Anjēls Foto: SIPA/Scanpix

Olimpiskais čempions peldēšanā Janiks Anjēls atzinis, ka pirms vairākiem gadiem seksuāli izmantojis sava trenera nepilngadīgo meitu, vēsta "Reuters".

29 gadus vecais peldētājs, kurš divas zelta medaļas izcīnīja 2012. gada olimpiskajās spēlēs, tiek apsūdzēts izvarošanā. Francijas tiesas prokurors atklāja, ka Anjēls atzinies 13-gadīgas meitenes seksuālā izmantošanā.

Anjēls aizvadītajā nedēļā tika aizturēts Parīzē un tikai pārvests uz Mulhausu, kur viņš piedalījās nopratināšanā.

Francijas tiesas prokurori atklāj, ka peldētājs noziegumu paveicis 2016. gadā. Tobrīd Anjēls bijis 24 gadus vecs.

Tobrīd Francijas likumdošana paredzējusi, ka seksuāla rakstura noziegumi starp pieaugušo un personu, kas jaunāka par 15 gadiem, var tikt tiesāti kā izvarošanas gadījumi, ja tiek pierādīts, ka nepilngadīgā persona procesā iesaistīta ar varu, pārsteigumu vai piespiedu kārtā.

Francijas prokuratūra norāda, ka vecuma starpība starp abām iesaistītajām personām ir pietiekami liela, lai seksuāla rakstura attiecības būtu klasificējamas kā notikušas piespiedu kārtā.

"Domāju, ka viņš nožēlo neapdomību par lielo vecuma starpību," sacījis prokurors Edvigs Rou-Morzio, piebilstot, ka Anjēls neuzskata, ka notikušo būtu veicinājis ar varu.

Francijas likumdošana paredz, ka par personas, kura ir jaunāka par 15 gadiem, izvarošanu Anjēlam draud līdz pat 20 gadiem ilgs cietumsods.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu