Putins vēlas "tūlītējas" sarunas ar NATO un ASV par drošības garantijām Krievijai (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Naresh777/Shutterstock.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien, 14. decembrī, sarunā ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti sacījis, ka viņš vēlas tūlītējas sarunas ar ASV un NATO par drošības garantijām un apsūdzēja Ukrainu par biežo "smago ieroču un uzbrukuma dronu" izmantošanu, paziņojis Kremlis.

Putins "atkārtoti uzsvēra nepieciešamību nekavējoties sākt sarunas ar ASV un NATO, lai izstrādātu starptautiskās tiesiskās garantijas mūsu valsts drošībai", paziņoja Kremlis.

Krievija vēlas, lai NATO aptur paplašināšanos uz austrumiem un ieroču izvietošanu Krievijas kaimiņvalstīs, tostarp Ukrainā.

Putins arī apsūdzēja Ukrainas valdību, ka tā aizvien biežāk izmantojot "smagos ieročus un uzbrukuma dronus" pret Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem Austrumukrainā.

Rietumos un Kijevā valda bažas, ka Maskava varētu plānot jaunu iebrukumu Ukrainā, un ASV brīdinājušas Maskavu, ka šādam solim būtu nopietnas ekonomiskās sekas.

Krievija ir savilkusi aptuveni 100 000 karavīru pie Ukrainas robežām.

Putins noliedzis, ka plānotu uzbrukt Ukrainai, un vaino NATO spriedzes saasināšanā reģionā un vēlas saņemt no Rietumiem solījumus, ka NATO nepaplašināsies uz austrumiem.

ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā videosamitā brīdināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ka ASV piemēros Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien tikās, lai saskaņotu bezprecedenta sankciju režīmu gadījumam, ja Krievija uzbruktu Ukrainai.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu