VIDEO Stefans Karijs pārraksta NBA vēsturi un gāž tālmetienu rekordu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 15. decembrī, Goldensteitas "Warriors" leģenda Vardels Stefans Karijs kļuva par spēlētāju, kurš realizējis visvairāk tālmetienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas mačos.

Karijs rekordu laboja "Warriors" izbraukuma mačā pret Ņujorkas "Knicks", ko Goldensteitas vienība uzvarēja ar rezultātu 105:96.

Liktenīgais metiens nāca pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē. Karijs no "ūsiņas" atrāvās uz trīspunktu līniju, kur viņu atrada Endrjū Viginss un NBA vēsture tika pārrakstīta.

Šajā spēlē Stefans Karijs realizēja piecus no 14 trīspunktniekiem, ar 22 punktiem kļūstot arī par mača rezultatīvāko spēlētāju "Warriors" rindās.

Iepriekšējais rekorda turētājs ar kopumā 2973 regulārās sezonas mačos realizētiem trejačiem bija Rejs Alens. Leģendārajam aizsargam šīs atzīmes sasniegšanai bija nepieciešami apaļi 1300 mači. Savukārt Stefans Karijs šobrīd NBA regulārās sezonas mačos ir realizējis kopumā 2977 tālmetienus. Tiesa, viņam šī rekorda uzstādīšanai bija nepieciešamas vien 789 spēles.

Zīmīgi, ka savas karjeras pirmo tālmetienu Karijs realizēja pēc latviešu basketbolista Andra Biedriņa rezultatīvās piespēles.

Stefans Karijs ir pārliecinošs līderis arī šajā sezonā realizētajos tālmetienos. "Warriors" līderim līdz šim ir izdevies trāpīt 145 trīspunktniekus, kamēr otrajā vietā esošais Badijs Hīlds bijis precīzs 98 reizes. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu