Taisona miesassargs atklāj amizantu iemeslu, kāpēc bokseris savos sparingos allaž bija steigā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP/SCANPIX

Vēl nedzirdētus faktus par Maika Taisona sparinga sesiju aizkulisēm savā grāmatā "The Inner Ring" atklājis leģendārā boksera ilggadējais miesassargs un šoferis Rūdijs Gonzaless.

Ir jābūt ļoti drosmīgam cilvēkam, lai, neatkarīgi no Maika Taisona vecuma, stātos viņam pretim ringā. Gonzalesa teiktais liek domāt, ka drosmīgi cilvēki bija ne tikai Dzelzs Maika pretinieki ringā, bet arī viņa sparinga partneri.

Kā atklāj Taisona bijušais miesassargs, savas karjeras labākajos gados leģendārais bokseris sparinga sesijas, kuras bija ieplānotas piecu stundu garumā, noslēdza ātrāk nekā stundā.

"Pirms sparingiem viņš bija jaukākais cilvēks pasaulē, vaicājot sparinga partneriem, kā viņiem iet, kā sokas ģimenēm? Pēc tam viņš stundas laikā nokautēja visus piecus puišus un nebija palicis neviens, kurš varētu viņam stāties pretim," atminējās Gonzaless.

Bijušais miesassargs atminas, ka Taisona gaidāmās sparinga sesijas partneri zāli jau tad, kad viņš strādāja ar boksa maisu: "Viņi noteica: "Es ar tevi šodien nepīšos. Man vienalga, cik daudz tu man maksā." Šajās dienās puiši, kuri domāja, ka tomēr spēs turēties Maikam pretim, kravāja somas pēc dažiem uzņemtiem sitieniem."

Bet kāds gan bija iemesls šādai Taisona nepacietībai sparinga sesijās? Uz šo jautājumu reiz atbildi centies rast arī pats Gonzaless: "Bos, esmu nedaudz apjucis. Vai tad šis [sparings] nav paredzēts, lai tu varētu strādāt pie savas tehnikas?"

"Ja turpināsim, es neredzēšu Tomu un Džeriju," uz sava miessasarga jautājumu atbildējis Dzelzs Maiks.

Daudziem zināms, ka Taisona sirdij ļoti tuvi gadu gaitā ir bijuši baloži, tomēr izrādās, ka Dzelzs Maiks allaž bijis liels multfilmu cienītājs.

Tomēr Taisona disciplīnu, vismaz laikā, kad dzīvs bija leģendārais treneris Kass D'Amato, izjaukt neesot spējis nekas.

"Maiks bija ļoti disciplinēts. Viņš mēdza sēdēt pie televizora un stundām studēt pretinieku sitienus un kustības," rakstīja Gonzaless

Tāpat bijušais miesassargs piebilda, ka Taisona boksa karjera būtu noslēgusies citādāk, ja D'Amato būtu dzīvojis ilgāk, kā rezultātā Dzelzs Maiks, visticamāk, "nesapītos" ar bēdīgi slaveno Donu Kingu, vai arī to būtu izdarījis daudz vēlāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu