Ķīnā pēc eksplozijas gruvešos iesprostoti 20 cilvēki (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sprādziens Ķīnā.
Sprādziens Ķīnā. Foto: SIPA/Scanpix

Pēc eksplozijas valdības ēdnīcas ēkā Čuncjinā gruvešos iesprostoti vismaz 20 cilvēki, piektdien vēsta vietējie mediji.

Eksplozija notika piektdien plkst.12.10 (plkst.6.10 pēc Latvijas laika), un kā iespējamais tās iemesls tiek minēta gāzes noplūde ēdnīcā. Eksplozijas rezultātā sabruka līdzās esošā komiteju ēka, iesprostojot cilvēkus, ziņo Ķīnas Komunistiskās partijas oficiālais laikraksts "Žeņmiņ žibao".

Kā liecina valsts raidsabiedrības CCTV ziņotais, notikuma vietā ieradušies ap 260 glābēju un 50 atbildīgo dienestu automašīnas. Notikušā apstākļi tiek izmeklēti.

Ķīnas ugunsdzēsības departaments paziņojis, ka deviņi cilvēki jau ir izglābti.

Oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua" vēsta, ka daži cietušie ir nogādāti slimnīcā, bet detalizētāku informāciju nesniedza.

No ēkas drupām Čuncjinas Vulonas rajonā ceļas dūmi un putekļi, bet vietējie iedzīvotāji stāsta medijiem, ka eksplozija bijusi biedējoša.

Gāzes noplūdes un eksplozijas Ķīnā nav retums, jo drošības prasības ir vājas un to amatpersonu vidū, kam jākontrolē to izpilde, augsts korupcijas līmenis.

Jūnijā 25 cilvēki gāja bojā gāzesvada sprādzienā kādā dzīvojamo māju rajonā. Valdība atzinusi, ka gāzesvada operatorkopmpānijas "drošības pārvaldības sistēma bija slikta". Ir aizturēts kompānijas vadītājs.

Tajā pašā mēnesī 18 cilvēki gāja ugunsgrēkā kādā cīņas mākslas skolā. Vietējie mediji vēstīja, ka visi upuri bija internātskolas skolēni.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu