Otrdien, 11. janvārī, pasaulē atzīmē Starptautisko paldies dienu. Izteikt pateicību ģimenei, draugam, kolēģim vai svešiniekam aicināja arī ziņu medija "Apollo.lv" komanda. Kam un par ko rīdzinieki ir pateicīgi? Skaties video!

Ik gadu 11. janvārī tiek atzīmēta Starptautiskā paldies diena. Nereti aizmirstam pateikties, uzskatot to par pašsaprotamu. Ir būtiski izrādīt pateicību no visas sirds tiem, kas jums ir svarīgi. Lai vēlreiz uzsvērtu, cik svarīgi ir pasacīt paldies, ir ieviesta Starptautiskā paldies diena.

Ielu intervija: Par ko Rīgas centrā sastaptie ļaudis ir pateicīgi? 

Starptautiskās paldies dienas vēsture

Starptautiskās paldies dienas izcelsme līdz galam nav zināma. Nav minēts gads, kopš šī diena tiek atzīmēta. Taču tiek pieļauts, ka šo dienu ir izveidojuši kādi apsveikuma kartīšu uzņēmumi, lai veicinātu apsveikuma kartīšu tirdzniecību. Tomēr, lai kāds būtu iemesls, pateikt paldies ir svarīgi. Ne katrs vienmēr atceras atzīt citu darbu, pasakot paldies. Citiem tā ir diena, kas atgādina būt pateicīgiem par tiem, kas viņiem ir blakus.

Starptautiskā paldies diena mudina pateikt apkārtējiem sirsnīgu paldies. Viens vārds var sasildīt apkārtējo sirdis un uzlabot dienu. Šī diena ir viena no gada jaukākajām svētku dienām, un nevajadzētu aizmirst pateikties visiem cilvēkiem, kuri to ir pelnījuši.

Kā atzīmēt Starptautisko paldies dienu?

Atzīmēt Starptautisko paldies dienu ir pavisam vienkārši. Lai pateiktos, nosūtiet apsveikuma kartīti vai ziņu tiešsaistē kādam, kas, jūsuprāt, to ir pelnījis. Savu pateicības ziņu varat kopīgot sociālajos medijos, izmantojot tēmturi #ThankYouDay (#PaldiesDiena).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp