Bijušais Latvijas "Swedbank" vadītājs Rubenis kļuvis par Kazahstānas bankas valdes priekšsēdētāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reinis Rubenis.
Reinis Rubenis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijušais Latvijas "Swedbank" vadītājs Reinis Rubenis iecelts par vienas no lielākajām Kazahstānas bankām "ForteBank" valdes priekšsēdētāju, paziņojusi "ForteBank".

Tā norādījusi, ka jaunais bankas vadītājs koncentrēsies uz galvenajiem stratēģiskajiem virzieniem - procesu efektivitātes paaugstināšanu un ātrāku jaunu pakalpojumu piedāvāšanu tirgū. Viņa uzdevums būs arī eiropeiskas korporatīvās kultūras attīstīšana un partnerprogrammu ar vietējām un globālajām kompānijām veidošana.

"Reinim ir iespaidīgas profesionālās zināšanas un pieredze, vadot līderpozīcijās esošu finanšu institūciju tirgū augstas konkurences apstākļos. Savas daudzu gadu karjeras laikā Reinis pierādījis, ka viņa stiprā puse ir prasme veidot efektīvu sadarbību ar tirgus dalībniekiem, regulatoriem un partneriem," uzsvēris "ForteBank" vairākuma akcionārs Bulats Utemuratovs.

Savukārt Rubenis sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis, ka "ar šo sākas jauns posms manā dzīvē – uzsākot dzīvi Nursultānā, Kazahstānā, ar jauniem darba pienākumiem - kļūstot par "ForteBank" vadītāju. Ar šo es gribu pateikt vienu no maniem vislielākajiem publiskajiem “paldies!” savai ģimenei par atbalstu. Jaunas iespējas mūs uzrunāja ar jaunu dinamiku, ar starptautiskiem apvāršņiem un kontekstiem, bet arī ar citas izglītības, kultūras iepazīšanu, kura rosināja mūsu iztēli. Ceru arī, ka situācija atgriezīsies normālākas dzīves rāmjos".

"Kas vēl interesanti - es neesmu vienīgais latvietis, kurš strādās Kazahstānas finanšu sistēmā. Agris Preimanis ir EBRD [Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas] Kazahstānas nodaļas vadītājs," piebildis Rubenis, kurš Latvijas "Swedbank" vadītāja amatu atstāja pagājušā gada decembrī.

"ForteBank" darbojas vairāk nekā 20 gadu, tai ir filiāles un bankomāti visā Kazahstānā. Bankas lielākajam īpašniekam Utemuratovam pieder 87% akciju.

Kā ziņots, decembra sākumā "Swedbank" informēja, ka pēc pavadītiem pieciem gadiem amatā Rubenis pametīs "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāja amatu

No 2022.gada 1.janvāra par valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju kļuva pašreizējais valdes loceklis un "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu