Taivānai pietuvojušies 39 Ķīnas iznīcinātāji un militārās lidmašīnas (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Naktī uz pirmdienu, 24. janvāri, 39 Ķīnas kara aviācijas lidmašīnas pietuvojušās Taivānai. Tas ir lielākais šogad reģistrētais lidmašīnu skaits. Gaisā pacēlās arī Taivānas iznīcinātāji.

Pēdējo pusotru gadu, kopš Taivāna sāka regulāri publiskot šāds datus, Ķīnas piloti teju ikdienas pietuvojas Taivānai. Lielākais lidmašīnu skaits vienā reizē bijušas 56.

Lidojumi lielākoties tiek veikti Taivānas gaisa telpas aizsardzības identifikācijas zonā, kas pārsniedz Taivānas gaisa telpas robežas un vietumis pat pārklājas ar pašas Ķīnas gaisa telpas aizsardzības identifikācijas zonu. Taivāna novēro šo zonu nacionālās drošības interesēs.

Taivānas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka naktī uz pirmdienu Taivānai pietuvojušies 24 iznīcinātāji "J-16" un desmit iznīcinātāji "J-10", kā arī vairākas citas lidmašīnas.

Reaģējot uz to, gaisā pacēlās arī Taivānas iznīcinātāji.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949. gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu.

Ķīna ir pastiprinājusi diplomātisko, militāro un ekonomisko spiedienu uz Taivānu, kopš 2016. gadā Taivānā prezidenta amatā stājās Cai Inveņa.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu