Lielās digitālās kāzas: pāris Indijā rīko laulības virtuālajā vidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pandēmijas dēļ jaunie pāri Indijā atrodas grūtas izvēles priekšā: samazināt kāzu viesu skaitu vai svarīgo notikumu pārcelt uz nezināmu datumu. Tikmēr viens pāris ir atradis neparastu risinājumu: rīkot kāzas metaversa vidē, vēsta CNN.

Dinešs un Janaganandinī dzīvo Tamil Nadu pilsētā, kur pandēmijas dēļ vienuviet atļauts pulcēties tikai 100 cilvēkiem. Tradicionālas kāzas Indijā ir grandiozas, un parasti tajās ir ļoti daudz lūgto viesu, tādēļ ierobežojumi būtiski ietekmē kāzu norisi.

Šis pāris savus 2000 viesus ielūdz uz virtuālajām kāzām, kuras notiks februārī. Dinešs un Janaganandinī sevi dēvē par grāmatu varoņa Harija Potera faniem. Kāzām pāris ir izvēlējies burvju skolas "Cūkkārpas" tematiku. Viesības uzlūgtie cilvēki apmeklēs, izmantojot savas digitālās ierīces - telefonus, planšetdatorus vai portatīvos datorus.

"Pandēmijas dēļ, ņemot vērā uzlūgto cilvēku skaitu, reāla, klātienes ceremonija nav iespējama," skaidro līgavainis. "Tādēļ mēs nolēmām: rīkosim tās metaversa vidē."

Metaverss ir termins, kuru izmanto, lai skaidrotu virtuālo 3D vidi, kurā lietotāji var sapulcēties un savā starpā mijiedarboties. 

24 gadus vecais līgavainis, kura interešu lokā ietilpst kriptovalūtas, strādāja jaunuzņēmumā ar nosaukumu "Tardiverse", kurā izveidoja pilij līdzīgu digitālo vidi, iedvesmojoties no grāmatām par Hariju Poteru.

Juridiski pieļaujamā kāzu ceremonija joprojām notiks fiziskajā telpā - tuvāko draugu un radu vidū. Pēc ceremonijas beigām pāris pieslēgsies virtuālajai pasaulei, kas izmaksā 150 000 Indijas rūpiju (aptuveni 1700 eiro). Stundu ilgajā pasākumā jaunlaulātie virtuāli uzrunās savus viesus, izpētīs virtuālo pili un varēs mainīt sava avatāra ārējo izskatu un apģērbu.

Virtuālajām kāzām ir priekšrocība ne tikai ielūgt vēlamo viesu skaitu, bet uzaicināt arī līgavas mirušo tēvu.

"Mans sievastēvs aizgāja mūžībā aprīlī," stāsta līgavainis. "Tādēļ es izveidoju 3D avatāru, kurš izskatā līdzinās viņam. Viņš svētīs mani un manu līgavu. Kaut ko tādu var panākt tikai virtuālajā vidē."

Jau iepriekš medijos ir izskanējuši vairāki virtuālo kāzu gadījumi. Viens no tiem ir arī kāds amerikāņu pāris, kurš, tāpat kā Dinešs un Janaganandinī, salaulājās klātienē un pēc tam svinības "pārcēla" uz virtuālu platformu ar nosaukumu "Virbela". Šobrīd Indijas likumi paredz liecinieku klātbūtni ceremonijas laikā. Līgavainis uzskata, ka šādas kāzu svinības virtuālajā vidē ir pirmās Indijas valsts vēsturē. 

Pārliecinājis savu līgavu, IT darbinieci, par šo ideju, Dinešs saņēma arī savu vecāku atļauju svinēt kāzas virtuālajā vidē.

"Jau kopš bērnības es darbojos robotikā... un pēdējo gadu es strādāju ar blokķēdes tehnoloģijām," viņš skaidro. "Tādējādi mana ģimene zina, ka es interesējos par tehnoloģijām."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu