Latvijā rīkos sešas starptautiskas militārās mācības ar vairāku tūkstošu ārvalstu karavīru piedalīšanos (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā šogad līdz vasaras vidum rīkos sešas starptautiskas militārās mācības ar vairāku tūkstošu ārvalstu karavīru piedalīšanos.

Šajās mācībās plāno piedalīties arī Latvijas karavīri. Likums paredz, ka lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja vienās mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.

Februārī un martā paredzētas NBS un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Saber Strike" un "Kristāla bulta".

Maijā paredzētas NBS un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Swift Response", "Summer Shield" un "Defender Europe", bet jūnijā - mācības "Baltops 22".

Katrās mācībās būs savi uzdevumi, piemēram, "Swift Response" būs ASV armijas Eiropā un Āfrikā vadītas mācības ar mērķi veikt desanta operācijas Baltijas valstīs, Balkānos un Melnās jūras reģionā. Latvijā norisināsies viena no mācību sadaļām, kurā plāno piedalīties bruņoto spēku vienības no ASV, Polijas, Čehijas un Latvijas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu