Sniega dziļums Alūksnē pieaudzis līdz 41 centimetram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdienas rītā sniega dziļums Alūksnē pieaudzis no 33 līdz 41 centimetram (cm), un tā ir biezākā sniega sega valsts novērojumu stacijās kopš pagājušās ziemas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais rekords bija 39 cm 5.decembrī Siguldā. Savukārt pagājušās ziemas dziļākais sniegs novērojumu stacijās bija 52 cm 31.janvārī Ogresgalā.

Pirmdienas rītā Gulbenē sniega kārtas biezums palielinājies no 19 līdz 27 cm, Madonā un Zosēnos - no 25 līdz 30 cm. Priekuļos ir 28 cm dziļš sniegs, savukārt novērojumu stacija Siguldā un Dagdā ziņo attiecīgi par 34 un 35 cm dziļu sniegu.

Citās novērojumu stacijās Vidzemē un Latgalē sniega segas biezums pārsvarā ir 5-20 cm, Zemgalē un Rīgā 5-10 cm, bet Kurzemes lielākajā daļā mazāk par pieciem centimetriem.

Lielākais nokrišņu daudzums aizvadītajā naktī reģistrēts Madonas un Ventspils novērojumu stacijā - aptuveni 16 milimetri jeb 16 litri ūdens kvadrātmetrā.

Pēdējās diennaktīs stiprākie nokrišņi skāruši Kurzemi, tai skaitā Pāvilostā trīs dienu nokrišņu summa sasniegusi 40 milimetrus. Kurzemē vēršas plašumā plūdi, dažās upēs gaidāms augstāks ūdens līmenis nekā pagājušajā nedēļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu