Bailēs par savu drošību Baltkrieviju pametusi vēl viena sportiste (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Baltkrievijas distanču slēpotāja Darja Dolidoviča sarunā ar "Reuters" atklājusi, ka nolēmusi pamest dzimteni.

Dolidoviča interviju ziņu medijam "Reuters" sniedza kopā ar savu tēvu Sergeju. Viņi atzina, ka valsti pametuši, jo baidās, ka ģimenes politisko uzskatu dēļ var piedzīvot  represijas.

Sergejs Dolidovičs, kurš pats ir Baltkrieviju ir pārstāvējis septiņās (!) ziemas olimpiskajās spēlēs, atklāja, ka viņa meitai jau iepriekš liegta iespēja piedalīties starptautiska mēroga sacensībās.

"Darjai jau iepriekš atņēma iespējas piedalīties sacensībās. Neredzu, kā viņa varētu savu karjeru attīstīt Baltkrievijā," norādīja Dolidovičs.

Ilggadējais slēpotājs piebilda, ka viņu ģimeni, iespējams, varētu apsūdzēt demonstrācijas organizēšanā un opozīcijas saukļu klaigāšanā.

"Pirms trīs mēnešiem es nebūtu iedomājies, pat ne visļaunākajā murgā, ka būšu spiests pamest savu valsti," skaidroja bijušais sportists.

Savukārt 17 gadus vecā Darja pauda sašutumu, ka dzimtenē nevarēs pabeigt mācības: "Biju plānojusi Baltkrievijā pabeigt skolu, bet vecāki teica, ka mums jāpārvācas."

Pēdējā gada laikā vairāki pazīstami sportisti ir tikuši sodīti par izteikumiem vai darbībām, kas vērstas pret valdošo varu.

Liels skandāls izcēlās Tokijas olimpiskajās spēlēs, kad vieglatlēte Kristīna Cimanouska bija spiesta pamest Olimpiādi jo atteicās piedalīties disciplīnā, kurai nebija gatavojusies. Bailēs par potenciālajiem soda mēriem sportiste Baltkrievijā nemaz neatgriezās un tagad dzīvo Polijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu