Viens no NBA labākajiem basketbolistiem Džeimss Hārdens tiek aizmainīts otro reizi gada laikā

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" aizmainījis Džeimsu Hārdenu uz Filadelfijas "76ers", vēsta Eidriens Vodžnarovskis.

Vodžnarovskis ziņo, ka "Nets" šajā darījumā no Filadelfijas "76ers" saņems Benu Simonsu, Setu Kariju un Andrē Dramondu. Savukārt uz Bruklinu bez Hārdena dosies arī pieredzes bagātais Pols Milseps.

Tiek ziņots, ka "76ers" darījumu veikuši tikai gadījumā, ja Hārdens piekritīs izmantot savā līgumā atrunāto spēlētāja opciju, kas nozīmē, ka viņš Filadelfijā spēlēs arī 2022./2023. gada sezonā.

Fildalefijas "76ers" līdzšinējā otrā zvaigzne Bens Simonss sava kluba rindās atteicās spēlēt jau kopš aizvadītās sezonas izslēgšanas spēlēm. NBA aprindās pastāvēja uzskats, ka "76ers" ģenerālmenedžeris Derils Morijs Simonsu vēlas aizmainīt tieši pret Džeimsu Hārdenu, tiesa, gaidāmajā starpsezonā.

Savukārt runas par Hārdena neapmierinātību ar spēlēšanu Bruklinā pavīdēja pavisam nesen.

Jāatzīmē, ka Hjūstonas "Rockets" Hārdenu uz "Nets" aizmainīja vien 2021. gada janvārī.

Tāpat "Nets" saņems Filadelfijas 2022. gada pirmās kārtas drafta izvēli. Šīs drafta izvēles izmantošanu "Nets" būs tiesības atlikt līdz 2023. gadam, ja klubs uzskatīs, ka konkrētā izvēle nākamā gada draftā varētu būt augstāka.

"Nets" rīcībā nonāks arī "76ers" 2027. gada pirmās kārtas izvēle, kas ir pasargāta rādiusā no 1.-8. izvēlei. Ja šī izvēle "Nets" rīcībā nenonāks 2027. gadā, tad 2028. gadā tā atkal būs Bruklinas klubam ar tieši tādu pašu "aizsargātības rādiusu". Šai drafta izvēlei ir arī potenciāls kļūt par otrās kārtas izvēli un divu miljonu ASV dolāru kompensāciju 2029. gada vasarā.

Simonss, kā jau minēts, šosezon laukumā nav gājis. Viņa komandas biedrs Sets Karijs šosezon vidēji spēlē izcēlies ar 15 punktiem, 3,4 atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Dramonds vidēji spēlē atzīmējies ar 6,1 punktu un 8,8 bumbām zem groziem.

Savukārt Džeimsa Hārdena kontā šosezon vidēji 22,5 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un 10,2 rezultatīvas piespēles.

Bruklinas "Nets" Austrumu konferencē šobrīd ieņem 8. vietu, bet "76ers" atrodas 5. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu