"Mēs redzējām nāvi." Grieķijas prāmja katastrofā izdzīvojušie stāsta par redzēto (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 18. februārī, netālu no Korfu salas Grieķijā uz prāmja izcēlās ugunsgrēks. Pasažieri, kas tika izglābti no prāmja, paziņoja, ka ir pateicīgi par to, ka izdzīvoja. Daži izdzīvojušie baidās par iztikas līdzekļiem pēc šīs traģēdijas, vēsta ziņu medijs "Reuters".

"Mēs redzējām nāvi," sacīja izglābtais Danilo Karluči. Daudzi kuģa pasažieri, tostarp Karluči, bija kravas automašīnu īpašnieki vai šoferi, kas pārvadāja preces, sākot no plastmasas glāzēm līdz paklājiem.

Deviņu stundu brauciens no Rietumgrieķijas ostas Igoumenitsā uz Itālijas ostu Brindizī bija daļa no viņu iknedēļas rutīnas.

58 gadus vecais britu pasažieris Deivids Valers sacīja, ka bija atstājis visas savas personīgās mantas, kad tumsā metās bēgt.

"Es nezināju, kas notiek. Bija piķa melnums, tāpēc es nezināju, kur dodos. Tas bija biedējoši," sacīja Valers.

Sešpadsmit gadus vecais Valentīno Turlakovs sacīja, ka "tā bijusi patiesi biedējošākā nakts, kuru nekad mūžā neaizmirsīšu".

"Apollo" jau ziņoja, ka Itālijas kompānijai "Grimaldi" piederošais laineris "Euroferry Olympia" aizdegās ap pulksten 4:30 pēc vietējā laika, ziņo Grieķijas krasta apsardzes pārstāvis.

Kuģis no Grieķijas Igumenicas ostas bija ceļā uz Brindisi Itālijas austrumos.

Uz klāja atradās 239 pasažieri un 51 apkalpes loceklis. Kapteinis lika visiem doties prom, jo ​​prāmi pārņēma liesmas.

Itālijas amatpersonas ziņo, ka 277 cilvēki nogādāti drošībā, 10 no tiem slimnīcā tiek ārstētas elpošanas problēmas un vieglas traumas.

Šobrīd nav ziņu par 11 pazudušajiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu