VIDEO "Mēs nenolaidīsim ieročus!" Zelenskis video aicina iedzīvotājus neticēt dezinformācijai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FACEBOOK / @Volodymyr Zelensky

Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis sociālajos medijos nācis klajā ar jaunu video paziņojumu.

Zelenskis 26. februāra rītā sociālajos medijos ievietojis video, kurā filmē sevi kameras priekšā. 

Prezidents video uzņēmis pēc tam, kas Ukraina paziņojusi, ka tās galvaspilsētā Kijevā atvairīti kārtējie Krievijas armijas uzlidojumi.

Video Zelenskis saka: "Es esmu šeit. Mēs nenolaidīsim mūsu ieročus. Mēs aizstāvēsim mūsu valsti, mūsu Ukrainu, jo ieroči ir mūsu patiesība!"

Viņš nosodīja dezinformāciju, kurā pausts, ka Zelenskis ir padevies un aizbēdzis. Tāpat viņš aicināja nevienam neticēt viltus ziņām, kuras cirkulē internetā.

Daudz nepatiesas informācijas parādījās internetā, apgalvojot, ka es it kā esmu aicinājis savu armiju nolikt ieročus un ka notiek evakuācija," Zelenskis saka pie sava biroja filmētā video.

"Mūsu patiesība ir tāda, ka šī ir mūsu zeme, mūsu valsts, mūsu bērni, un mēs aizsargāsim to visu," viņš pauda apņēmību.

"Tas arī viss, ko gribēju jums pateikt. Slava Ukrainai!" video pabeidza Zelenskis.

Neilgi pēc tam viņš tviterī publicēja ierakstu, ka "jauna diena diplomātijas frontes līnijā sākusies" un pirmā bijusi saruna ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

"Ieroči un aprīkojums no mūsu partneriem ir ceļā uz Ukrainu. Pretkara koalīcija strādā," viņš uzteica sabiedrotos, kurus iepriekš kritizēja par Ukrainas pamešanu vienu cīņā pret Krievijas karaspēku, kas gan skaitliski, gan bruņojuma ziņā ir pārāks.

Piektdien NATO apstiprināja, ka alianse turpinās piegādāt Ukrainai ieročus, tostarp pretgaisa aizsardzības sistēmas, savukārt Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks piektdienas vakarā paziņoja, ka Ukrainā ieradies konvojs ar munīciju no Polijas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu