"Kijevas spoks" notriecis jau 10 okupantu iznīcinātājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Kijevas spoks".

"Kijevas spoks" savu iesauku un pasaules slavu ieguva piektdien, 25. februārī, kad medijos parādījās ziņas, ka kāds ukraiņu pilots viens pats 30 stundu laikā notriecis sešus krievu iznīcinātājus. Ukrainas Bruņotie spēki 27. februārī vēstī, ka "Kijevas spoks" pašaizliedzīgi turpina cīņu un no viņa rokas krituši vēl četri okupantu iznīcinātāji.

"Kaujās debesīs ukraiņu pilots notriecis jau 10 okupantu lidmašīnas. Tā turpini! Uzvarēsim kopā!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Ukrainas Bruņotie spēki.

Jau vēstījām, ka līdz 27. februārim Krievijas armija Ukrainā trijās dienās zaudējusi 4300 karavīru, svētdien paziņoja aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara.

Pēc Maļaras teiktā, uz svētdienu notriektas 27 krievu lidmašīnas un 26 helikopteri, sašauti 146 tanki un 706 bruņutransportieri, iznīcināti 29 lielgabali, viena zenītraķešu iekārta BUK, četras raķešu sistēmas "Grad", 30 automašīnas, 60 cisternas, divi bezpilota lidaparāti, divi kuģi/kuteri, pretgaisa aizsardzības līdzekļi.

Krievu dzīvā spēka zaudējumi saskaņā ar Maļaras sniegto informāciju sasnieguši 4300 karavīru. Viņa piebildusi, ka šie dati vēl tiek precizēti, jo tos ir ļoti grūti saņemt pēc kaujām.

"Turklāt informāciju mēs varam saņemt tikai pēc kaujas beigām, bet kaujas var būt ļoti ilgas," norādīja Maļara.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu