Pusaudzim, kurš izsekoja Īlona Maska privātos lidojumus, uzradies jauns mērķis - Krievijas oligarhi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Roni Rekomaa/AP

Džeks Svīnijs ir pusaudzis, kurš izveidoja mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontu, lai izsekotu Īlona Maska privāto lidmašīnu. Šobrīd viņš ir pievērsis savu talantu jaunam mērķim - Krievijas oligarhiem.

Jauns "Twitter" konts ar nosaukumu "Russian Oligarch Jets" ir sācis izsekot dažu Krievijas bagātāko uzņēmēju atrašanās vietas. Tiek publicētas ziņas, kad un kur oligarhu lidmašīnas paceļas un nolaižas. Ziņas publicē automātiski. Pirmā informācija par lidojumiem parādījās svētdien, kad ASV noteica sankcijas vairākiem ar Vladimiru Putinu saistītiem cilvēkiem.

Krievu miljardieri joprojām šķērso pasauli ar privātām lidmašīnām un jahtām, neskatoties uz sankcijām. Ziņots, ka daži no Krievijas bagātākajiem uzņēmējiem ir sākuši pārvietot savas lielākās jahtas uz Melnkalni un Maldivu salām. Iespējams, tā viņi cenšas izvairīties jahtu konfiscēšanas.

"Oligarch Jets" konts jau seko vairākiem Krievijas miljardieriem. Viens no tiem ir arī Romans Abramovičs, kurš pirmdien veica lidojumu uz Karību jūras reģionu.

Vēl viens konts tika izveidots, lai izsekotu Putina lidojumus. Tomēr Džeks skaidro, ka koordinātes noteikti nebūs precīzas, jo Putinam ir daudz lidmašīnu, par kurām dati nav pieejami. 

19 gadu vecais Svīnijs pirmo reizi nokļuva ziņu virsrakstos pagājušajā mēnesī pēc tam, kad Īlons Masks piedāvājis dāsnu atlīdzību, lai viņš slēgtu mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontu, kas izseko miljardiera privātos lidojumus.  

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu