Latvijas kausa finālu basketbolā uzņems Ventspils

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

"Užavas" Latvijas kausa fināls starp "Ventspili" un "VEF Rīga" notiks Ventspilī, otrdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Finālspēles sākums Ventspils olimpiskajā centrā paredzēts plkst. 19.40., un tiešraidē to translēs LTV7.

"Uz tiesībām pēc 28 gadu pārtraukuma rīkot Latvijas kausa izcīņas finālspēli pretendēja vairākas pilsētas," citēts Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks. "Ņemot vērā turnīra ģenerālsponsora Užavas alus darītavas pārstāvju intereses, kā arī stabilās basketbola tradīcijas, ilggadējo ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un sporta zāles kapacitāti izšķīrāmies par labu Ventspilij. Finālspēles dalībnieki "VEF Rīga" pilnībā akceptēja šo izvēli."

"Ventspils" pusfinālā divus spēļu summā ar rezultātu 170:164 uzvarēja "Ogri", kamēr "vefieši" pusfinālā ar 193:130 pārspēja "Latvijas Universitāti".

Ventspils un Rīgas komandas šosezon jau ir tikušās divas reizes Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Pirmajā reizē pārliecinošu uzvaru svinēja rīdzinieki (93:57), kamēr otrajā spēlē pārāki bija ventspilnieki, uzvarot ar 87:81.

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām. Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā tiekas ceturtajā kārtā.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994. gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu